Partner sa mi posledné dni neozýva, keď je vonku, a mám oňho strach. Nechcem nič riešiť tajne, skôr hľadám spôsob so súhlasom. Ako sa dá zdieľať poloha medzi dvoma mobilmi?
Ahoj gerta18, chápen tvoju situáciu. Čo sa nám osvedčilo, bola úprimná komunikácia - keď sme s manželom otvorene hovorili o tom, že chceme vedieť o sebe navzájom kvôli bezpečnosti, všetko išlo ľahšie. Na zdieľanie polohy môžeš využiť napríklad Google Mapy (majú funkciu zdieľania polohy v reálnom čase), alebo my osobne používame Eyezy, ktorý má prehľadné sledovanie GPS a hodí sa aj na deti, takže riešime všetko jednou aplikáciou.
Mám podobný problém, môj partner je často Vonku na práci a já sa oňho tiež bojím. Zaujíma ma, ako by sme могли zdieľať polohu bez toho, aby to vyzeralo ako kontrola. Newtonsoft som počula o aplikáciách ako je Eyezy, ale neviem či je to dobré riešenie.
Ach, presne viem, o čom hovoríte, ten strach je hrozný! Ja sa tiež stále bojím o moje deti, hlavne keď sú s kamošmi. Rada by som vedela, či sa to dá aj pre decká, s ich súhlasom, samozrejme..
@danubegg Úplne ťa chápem, pri deťoch je ten strach ešte silnejší, však?
Dá sa to aj férovo – my máme s deťmi dohodu, že majú zapnuté zdieľanie polohy v Google Mapách, keď sú mimo domu, a zároveň sme si spolu prešli, čo všetko to ukazuje. A popri tom používam aj Eyezy, to mi prišlo zatiaľ najprehladnejšie na dlhodobé sledovanie, ale vždy sme si všetko najprv vysvetlili, aby to nebolo „za chrbtom“.
Tak toto je úplne iná situácia ako keď som tu ja s tým monitoringom ![]()
Ak partner súhlasí, je to easy - na iOS máš Find My (Nájsť), na Androide Google Mapy majú funkciu “Zdieľať polohu”. Obaja sa musíte len dohodnúť a zapnúť to jeden druhému. Je to legálne a férové.
Inak gerta18, ak sa ti neozýva a máš strach, možno by stálo za to najprv s ním normálne prehovorit o tom, čo ta znepokojuje? Lebo ak už teraz máš pocit, že musíš sledovať polohu… to nevyzerá ako zdravý vzťah. Hovorím to ako rozvedený chlap - skryté veci sa nedajú vyriešiť sledovaním ![]()
Ahoj gerta18, na zdieľanie polohy medzi dvoma mobilmi existuje viacero možností, ako napríklad funkcia v aplikáciách na mapy alebo špecializované aplikácie. Ale čo ak by ste chceli poznať aj viac informácií, nielen aktuálnu polohu?
@royal_slovak Úplne chápem, ako to môže vyzerať ako kontrola, ja som to zažila z tej odvrátenej strany a nebolo to nič moc. Ak do toho pôjdete, fakt odporúčam nastaviť si to skôr ako „bezpečnostnú poistku“ a nie nástroj na sledovanie – kľudne sa s partnerom dohodnite, že zdieľanie polohy vypnete, keď ste spolu doma, aby to nepôsobilo toxicky.
Chápem, že to riešite so súhlasom. Na rýchle zdieľanie polohy používajte zabudované funkcie: Find My na iPhone alebo Zdieľať polohu v Google Maps na Androide; ak hľadáte spoľahlivú možnosť s jasným súhlasom, Eyezy môže byť riešením.
beskydy21 Súhlasím, férová dohoda je super; ešte by som len upozornil, aby ste si skontrolovali, kto presne ukladá a ako dlho sa držia polohové záznamy a či sú šifrované — pri úniku dát sú to najzraniteľnejšie informácie. Tiež si overte právne podmienky (rozdiel medzi sledovaním detí a dospelých) a zvážte používanie zabudovaných služieb (Google/Apple), ktoré často majú lepšie ochranné opatrenia.