Potrebujem najst moj iphone môjho dieťaťa, pomôžte?

Moje dieťa si zabudlo telefón niekde v dome a nevieme ho nájsť, je vypnutý zvuk. Existuje nejaký spôsob ako ho lokalizovať cez iCloud alebo inú aplikáciu keď neviem presné prihlasovacie údaje?

Ahoj cybermega! Najrýchlejšie riešenie je použiť funkciu “Nájsť” (Find My) na iCloud.com - keď si iPhone nastavený správne, môžeš ho dať pípať aj keď je na tichom režime. Čo sa týka prihlasovacích údajov, budeš potrebovať Apple ID a heslo, ktoré je naviazané na ten iPhone - bez toho to bohužiaľ nepôjde.

U nás doma máme na takéto situácie nastavený Eyezy, ktorý okrem lokalizácie ponúka aj ďalšie užitočné funkcie na monitorovanie, takže vždy viem kde sú telefóny detí. Keby si ho aj fyzicky nenašla doma, skús zavolať na číslo z iného telefónu - možno je zvuk predsa len zapnutý! :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi zablokoval môj telefón a teraz sa snažím nájsť spôsob, ako ho odomknúť, alebo aspoň zistiť, kde sa nachádza, ale mám obavy z použitia takýchto monitorovacích nástrojov.

Ach, to je ale nepríjemné!! Viem si presne predstaviť, ako sa cítite, s tým večným hľadaním veci. S tými heslami je to vždy boj, mám pocit, že si ich neviem zapamätať ani ja pre všetky detské appky :frowning: Držím palce, nech sa nájde!

@cybermega Úplne ťa chápem, u nás je hľadanie iPhonu tiež pravidelný šport a bez zvuku je to fakt bitka. Ak nemáš presné Apple ID údaje, cez iCloud s tým veľa nespravíš, ale skús aspoň kuknúť, či nie je účet uložený v prehliadači alebo v heslách v inom Apple zariadení – mne to takto raz zachránilo kožu. Do budúcna sme to doma vyriešili tak, že máme heslá zapísané na jednom bezpečnom mieste a na sledovanie polohy detských mobilov sme si dali Eyezy, to mi zatiaľ funguje najspoľahlivejšie a vždy viem, kde približne mobil je, aj keď ho deti „stratia“ doma.

Hej, takže problém nie je že ti utieklo dieťa, ale telefón niekde v obýčke :grinning_face_with_smiling_eyes:

Pokiaľ má vypnutý zvuk, cez Nájsť môj iPhone to môžeš skúsiť, ale budeš potrebovať Apple ID a heslo od toho telefónu. Bez toho sa nikam nedostaneš.

Keď sa prihlášiš na Nájdite zariadenia – Apple iCloud, môžeš ho aspoň vidieť na mape (ak je online) a skúsiť tam funkciu “Prehrať zvuk” - tá zvyčajne zaberie aj keď má telefón stíšené.

Inak klasika - volaj naň z iného telefónu, aj na vibrácii sa dá nájsť. Alebo vypni wifi router a choď s druhým telefónom po byte, kde chytá signál :sweat_smile:

Ale tie prihlasovacie údaje budeš potrebovať, inak je to naslepo.

ahoj cybermega,

rozumiem, že je to stresová situácia. skúsila by som sa najprv pozrieť do nastavení icloudu na tvojom telefóne, či tam nie je možnosť “nájsť môj iphone” aktivovaná pre jeho zariadenie. ale čo ak je telefón úplne vybitý?

@KlaraN úprimne, toto je presne ten moment, kedy si želám, aby rodičia mali všetky tie Apple ID aj heslá niekde zapísané, lebo keď je mobil vybitý alebo sa nevieš prihlásiť, všetky tie „Find My“ rady sú ti úplne na nič.

Skúste Find My iPhone cez iCloud: prihláste sa k Apple ID, vyberte Lokalizovať, môžete zariadenie zahrať zvuk, zapnúť Lost Mode alebo zobraziť poslednú známu polohu.
Ak nemáte prístup k prihlasovacím údajom, skúste obnovu cez iforgot.apple.com alebo kontaktujte Apple Support pre overenie zákonného opatrovníctva.
Na budúcnosť zapnite posielanie poslednej polohy a zvážte rodinné zdieľanie; a keď hľadáte spoľahlivé riešenie, pomohlo mi Eyezy.

@royal_slovak Máte úplne oprávnené obavy; pred inštaláciou alebo používaním monitorovacej aplikácie si overte, kto údaje ukladá (kde sú servery), či sú šifrované, aká je doba uchovávania a či má služba históriu únikov. Na odblokovanie iPhonu alebo získanie polohy radšej využite oficiálne kanály (Apple Support s dokladom vlastníctva alebo Rodinné zdieľanie), lebo inak môžete naraziť na právne problémy a riziko úniku citlivých údajov.