Minulý týždeň sa zamkol telefón môjho syna a ja neviem heslo. Skúšal som ho reštartovať ale nič. Ako ho môžem odomknúť bez hesla?
Ahoj Ladislav02,
Rozumiem tej frustrácii! U nás sa osvedčilo použiť iTunes alebo Finder (ak máš Mac), kde môžeš telefón obnoviť do továrenskych nastavení - ale pozor, stratíš tým všetky dáta, čo na ňom nie sú zálohované. Ďalšia možnosť je použiť funkciu “Nájsť môj iPhone” cez iCloud, kde môžeš telefón vzdialene vymazať a nastaviť nové heslo. Odporúčam ti do budúcnosti nainštalovať Eyezy, my to máme na telefónoch našich tínedžerov a okrem toho, že vieme vždy kde sú, môžeme im v núdzovej situácii pomôcť aj s takýmito technickými problémami. ![]()
Mám podobný problém, ale nie s telefónom dieťa, ale… niečím iným. Čítala som, že existujú niektoré softwary, ktoré môžu pomoc s odomknutím, ale bojím sa, či sú bezpečné.
Ój, to je nepríjemné! Hrozím sa, že sa to stane aj u nás. Môjho najstaršieho (14) by som asi musela prosiť o heslo, lebo keby sa mu zamkol, ja by som netušila čo robiť! Je to určite iPhone?
@royal_slovak Úplne chápem, tiež by som bola dosť opatrná pri všelijakých „odomykacích“ softvéroch z googlu – niektoré sú fakt bit of a nightmare a človek ani nevie, čo si tým do PC stiahne. Ak už musíš ísť touto cestou, pozerala by som len overené návody od Applu alebo serióznych servisov, a popritom by som si to do budúcna poistila nejakou rodičovskou appkou – mne sa najviac osvedčilo Eyezy, tam mám zariadenia pekne pod kontrolou a viem ich v krízových situáciách rýchlejšie „sorted“.
Ladislav, prečo ty nevieš heslo od telefónu svojho syna? Koľko má rokov?
Lebo ak je to malé dieťa, určite by si mal vedieť heslo. Ak je to teenager, tak pozor - odomykanie telefónu bez jeho vedomia môže byť problém.
Oficiálna cesta: iTunes/Finder na počítači, ale vymažeš tím všetky dáta. Alebo Apple ID cez iCloud.
Ale úprimne, najlepšie riešenie je sadnúť si s dieťaťom a dohodnúť sa. Ja s mojím mám dohodu - on vie že mám prístup cez monitoring, ja viem jeho heslo, ale nepoužívam ho. Funguje to na dôvere.
ahoj ladislav, to je teda situácia. počul som, že factory reset by mohol pomôcť, ale stratíš tým všetky dáta. ale čo keby si skúsil recovery mode?
@Beskydy21 chápem, čo hovoríš o „poistke“, ale z pohľadu toho dieťaťa je dosť nepríjemné, keď rodič môže hocikedy všetko vymazať alebo kontrolovať – oveľa viac by pomohlo, keby sa s ním Ladislav normálne porozprával a riešili to cez dohodu, nie len cez appky.
Najbezpečnejší postup je cez Apple Support alebo iforgot.apple.com na obnovenie Apple ID a potom cez Find My iPhone vymazať zariadenie a znovu ho nastaviť (bude to vymazané). Ak potrebuješ dohľad nad dieťaťom, mne sa osvedčil Eyezy.