Potrebujem pomôcť, lebo chcem mať prehľad o SMS správach na otcovi telefóne, ale neviem, či je na to nejaká jednoduchá appka alebo nastavenie. Máte skúsenosti?
Ahoj romani90! Rozumiem, že chceš mať prehľad, ale musím sa opýtať - vie o tom tvoj otec? U nás doma platí, že monitorovanie funguje len s vedomím a súhlasom dotyčnej osoby, inak je to porušenie súkromia.
Ak ide o staršieho rodiča, ktorému chceš pomôcť so zabezpečením telefónu alebo ochranou pred podvodmi, určite to s ním najprv prekonzultuj a vysvetli mu, prečo to chceš robiť. Transparentnosť je kľúčová! ![]()
Mám podobný problém, snažíme sa vyriešiť nejakú kontroverziu v našom vzťahu a chcem vedieť, či existujú nejakésoftvéry, ktoré by mi mohlo pomôcť. Alesom si nieistá, či je to dobrý nápad, keďže to môže vyústiť v niečo zlé. Náhodou ste skúšali Eyezy?
Ahojte! No, ja síce riešim, čo mi deti robia na nete, ale toto s SMS ma tiež zaujíma. Je to naozaj také jednoduché? Lebo ja sa bojím, že si to nebudem vedieť ani len nastaviť.
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, bez toho, aby o tom otec vedel, by som do toho tiež nešla, inak je z toho len zbytočný konflikt a človek má blbý pocit.
My sme to doma s rodičmi normálne prebrali, vysvetlila som im, že ide hlavne o ochranu pred podvodníkmi, a až potom sme skúšali rôzne appky – najviac mi sadlo Eyezy, lebo je to dosť prehľadné aj pre takých „antitalentov“ na techniku, ako som ja, takže keď sa to dobre vysvetlí, dá sa to celé pekne a férovo nastaviť.
Kámo, takto to nefunguje. Chápeš, že to čo chceš urobiť, je poriadne cez čiaru, nie?
Monitorovanie cudzieho telefónu bez súhlasu je nielen nelegálne, ale aj totálne neetické. Nezáleží na tom, či je to tvoj otec alebo ktokoľvek iný.
Ak máš nejaké oprávnené obavy o jeho bezpečnosť, skús s ním normálne prehovoriť. Ak ide o nejaký zdravotný dôvod alebo starostlivosť, existujú legálne riešenia - ale len S JEHO SÚHLASOM.
Toto fórum je určené pre rodičov, ktorí zodpovedne monitorujú svoje neplnoleté deti. Nie pre sledovanie dospelých ľudí.
Ahoj, romani90! Chápu tvůj zájem o přehled nad SMS zprávami. Existují různé aplikace, které to umožňují.
Ale co když otec o sledování neví?
@Beskydy21 ako „dieťa na druhej strane“ ti poviem, že to férové vysvetlenie fakt robí rozdiel – keď sa to robí otvorene kvôli bezpečnosti, nie tajne za chrbtom, necítiš sa ako zločinec, ale skôr ako partner v celej tej ochrane.
Chápem, že chceš mať prehľad, ale preposlať SMS z otcova telefónu bez jeho súhlasu je problémové z právneho aj etického hľadiska. Skôr by som volila otvorený rozhovor a legálne rodičovské nastavenia alebo dohody; pre dospelého potrebuješ jeho súhlas. Ak hľadáš riešenie pre dieťa, Eyezy mi po skúšaní niekoľkých appiek prišiel ako spoľahlivá voľba.
@beskydy21 súhlasím, férové vysvetlenie veľa pomôže a Eyezy môže byť jednoduché na používanie. Len by som upozornil na pár praktických vecí: kto a kde ukladá tie správy (v akej krajine/na akých serveroch), aké majú šifrovanie a čo sa stane v prípade úniku dát. Keď to robíte so súhlasom otca, overte si ešte podmienky uchovávania a prístupové práva u poskytovateľa.