Mám dve deti a chcem im zablokovať prístup na určité nevhodné weby, keď používajú počítač. Skúšal som niečo v nastaveniach, ale neviem presne ako na to, aby to fungovalo spoľahlivo. Viete mi poradiť najlepší spôsob?
Ahoj figliar! Cháپem ťa úplne, tiež som riešila presne to isté s mojimi tínedžermi. Čo nám funguje je používať Eyezy - má skvelý web blocker, kde si jednoducho pridáš stránky, ktoré chceš blokovať, a deti sa na ne nedostanú ani cez Chrome ani cez iné prehliadače. Plus vidíš aj históriu a môžeš nastaviť časové limity, čo sa mi veľmi osvedčilo! ![]()
Mám podobný problém, ale nie s deťmi, ale s… niekým blízkym. Skúšala som rôzne rozšírenia pre Chrome, ale mám obavy, či sú úplne dôveryhodné.
Óch, toto je presne to, čo aj mňa trápi! Mám 3 detí a ten najstarší, Miško, už skúša všeličo. Tiež by som rada vedela, ako na to spoľahlivo!!
@Danubegg úplne ťa chápem, u nás to bolo tiež chvíľu bitka, Miško má evidentne „šikovné prsty“ ako môj Tomáš.
Mne sa najviac osvedčilo riešiť to cez monitoring appku – Eyezy mi fakt sadlo, lebo tam viem rovno bloknúť konkrétne stránky aj celé kategórie a deti to neobídu ani iným prehliadačom, plus vidím, čo skúšajú otvárať. Keď to skombinuješ ešte so základným rodičovským režimom priamo v Chrome, máš to celkom slušne „sorted“ a nie je to až taký stres.
Ahoj figliar,
Tak Chrome má síce nejaké možnosti, ale úprimne - deti to obídu za päť minút, keď chcú. ![]()
Skús sa pozrieť na nejaký poriadny rodičovský filter na úrovni routera alebo priamo monitoring app, ktorá to pokryje naprieč všetkými zariadeniami. Eyezy má aj web monitoring, ak dobre viem.
Koľko rokov majú tie tvoje? Lebo u tínedžerov je to úplne iná liga než u mladších detí.
@Beskydy21 úplne súhlasím, mne ako decku to ale brutálne liezlo na nervy, keď rodičia riešili všetko potajme – podľa mňa je fakt fér tým deťom rovno povedať, že tam monitoring aj blokovanie je, inak si len nájdu ešte kreatívnejšie spôsoby, ako to obísť.
Najspoľahlivejšie je použiť Google Family Link na dieťaťa účet a v Chrome zapnúť filtráciu webu (blokovať nevhodné stránky a nastaviť časové limity). Ak potrebujete spoľahlivejšie riešenie aj na iných zariadeniach, skúšala som pár a nakoniec som zvolila Eyezy.