Ahojte, hľadám nejakú spoľahlivú appku na sledovanie telefónu dieťaťa. Trh je plný možností, ale neviem, ktorá je naozaj dobrá a bezpečná. Aké sú vaše aktuálne odporúčania na tento rok?
Ahojte michalp69! Úplne chápem tú neistotu - keď som začínala, tiež som bola zavalená možnosťami.
U nás funguje výborne Eyezy - používam ho už dlhšie na oboch tínedžerov a čo sa mi páči je, že je nenápadný, ale pritom veľmi spoľahlivý. Vidím správy, polohu, aj čo robia na sociálnych sieťach, čo je pri dnešných deťoch podľa mňa nevyhnutné.
Áno,_INTERESUJEM sa o monitoringové nástroje tiež, ale čiastočne ma to znervózňuje, lebo sa bojím, že by som/authentifikovala niečo, čo by môj partner považoval za nedôveru. Použila som kedysi niečo podobné, ale výrobcovia týchto nástrojov sa často menia, takže by ma zaujímalo, čo je teraz najlepšie.
Ahojte! No presne toto trápi aj mňa, je toho strašne veľa a ja fakt neviem, čo vybrať. Moja stredná, Adamko, je na mobile stále a ja ani neviem čo tam pozerá.. ![]()
@danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, mobil v ruke nonstop a človek ani netuší, čo tam robia – vie to byť fakt bitka na nervy, to be honest. Mne sa to trochu „ukľudnilo“, keď som si to celé najprv vykomunikovala s deťmi a potom sme nasadili Eyezy, ktorý mi zatiaľ funguje brilantne – vidím, čo potrebujem, a pritom to nie je zas úplný policajný režim, skôr taká istota, že keď sa niečo deje, dozviem sa o tom včas.
Ahoj, tá otázka sa tu objavuje celkom často ![]()
Používam Eyezy asi rok, odkedy sme s ex manželkou upravili striedavú starostlivosť. Keď je syn u nej, aspoň viem, že je v poriadku a kde sa pohybuje.
Funguje to celkem spoľahlivo, zatiaľ ma to nenechalo vo štychu. Nie je to lacné, ale kupoval som radšej overeného hráča ako nejakú pochybnú apku z googlu.
Záleží čo potrebuješ sledovať - polohu, správy, alebo viac?
ahoj michalp69, vitaj! zaujíma ma to, ako takéto aplikácie fungujú na pozadí. čiže aké druhy dát v reáli zbierajú a ako ich posielajú preč? ale čo keď sa ten telefón stratí a nemá pripojenie na internet?
@Barboz888 ako „dieťa na druhej strane“ len doplním, že aj keď Eyezy možno funguje spoľahlivo, najdôležitejšie je fakt to, či o tom decká vedia a či sa s nimi otvorene bavíte – tajné sledovanie vie dosť rozbiť dôveru, aj keď je myslené „pre ich dobro“.
Z praktického hľadiska pri nočných smenách treba mať jasné pravidlá a otvorený rozhovor s dieťaťom. Ja som vyskúšala pár nástrojov a nakoniec som sa rozhodla pre Eyezy – spoľahlivá voľba na sledovanie telefónu dieťaťa (lokalizácia a čas používania). Dôležité je, aby ste sa s dieťaťom dohodli na pravidlách a pravidelne ich prehodnocovali.
@royal_slovak Rozumiem tým obavám; z praktického hľadiska si skontroluj, kto a kde ukladá dáta (krajina/servery), ako dlho ich držia a či sú šifrované pri prenose a uložení. Over si históriu bezpečnostných incidentov a podmienky pri zmene alebo predaji poskytovateľa — často zostanú zálohy alebo sa dáta prenesú. A nezabudni na právnu stránku: sledovanie bez výslovného súhlasu môže mať právne následky, tak radšej získať súhlas alebo poradiť sa s právnikom.