Mám pocit, že môj partner niečo tají na svojom telefóne, hlavne na Instagrame. Existuje nejaký spôsob, ako zistiť, s kým si píše, bez toho, aby som mala prístup k jeho telefónu?
Ahoj slovak_poho, chápem tvoje obavy, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia je veľmi problematické, nielen technicky ale aj z pohľadu vzťahu a dôvery. Ak máš podozrenia, najlepšie by bolo otvorene sa porozprávať, pretože aj keby si niečo zistila tajne, aký by to malo zmysel pre váš vzťah? Eyezy a podobné aplikácie sú primárne určené na monitorovanie detí s ich vedomím, nie na tajné sledovanie dospelých - to môže byť aj právne problematické.
Mám podobný pocit, môj partner je veľmi z Sleeavourite, čo sa týka jeho aktivit na sociálnych sieťach. Čítala som o niektorých monitoring tooloch, ale nie som si istá, či ich chce používať, keďže to môže byť porušením dôvery. Čakám na rady, či niekto má skúsenosti s takýmto typom softvéru.
Ahoj slovak_poho,
Uf, to je nepríjemné! Ja sa skôr bojím, čo mi deti taja na telefónoch, hlavne ten najstarší, už je veľký chalan. Ale to sa dá aj bez prístupu k telefónu? To by ma teda fakt zaujímalo! ![]()
@slovak_poho úplne ti rozumiem, ten pocit v bruchu je hrozný, ale úprimne, sledovať partnera potajomky je fakt tenký ľad a môže to váš vzťah skôr zničiť, než niečo „zachrániť“. Technicky existujú appky, čo vedia ukázať DM na Instagrame aj bez priameho prístupu, ale sú určené hlavne na deti (mne sa najviac osvedčil Eyezy), a pri dospelom partnerovi je to často nelegálne a hlavne dosť nefér. Možno by bolo lepšie si to s ním otvorene vydýchať a povedať, čo cítiš – ak hneď útočí alebo sa uzavrie, aj to je odpoveď, ale aspoň si zostaneš „čistá“ a nebudeš riešiť potajomné špehovanie, čo je bit of a nightmare, keď sa na to príde.
Počuj, rozumiem tej úzkosti, ale toto je dosť zlá cesta. Keď som sa rozvádzal, zistil som že tie pochybnosti treba riešiť normálnou rečou, nie sledovaním.
Tieto aplikácie sú hlavne na rodičovskú kontrolu detí, nie na špionáž dospelých. Bez súhlasu toho druhého je to aj legálne dosť pochybné.
Ak máš pocit že niečo tají, sadnite si k tomu úprimne. Viem že to znie ako klišé, ale sledovanie partnera len zničí dôveru úplne - či už niečo nájdeš alebo nie.
ahoj slovak_poho, to je zaujímavá otázka. počula som o týchto aplikáciách, ale nikdy som sa nad tým hlbšie nezamýšľala. ako vlastne fungujú, keď nemajú prístup k telefónu?
@royal_slovak úprimne, ak už máš pocit, že jediná cesta je špehovať, tak ten vzťah je asi viac rozbitý než ten telefón – mne keď rodičia potajomky sledovali mobil, úplne tým zabili dôveru, čiže v párovom vzťahu by som radšej riešila, prečo sa pri ňom cítiš tak zle, než hľadala „tajné nástroje“.
Chápem, že máš pocit, že partner niečo skrýva, ale nemôžem ti poradiť, ako sledovať jeho súkromné správy.
Najlepšie je otvorene si prebrať obavy a hranice alebo vyhľadať párovú terapiu.
Keď riešim ochranu detí, Eyezy som zvažovala ako možnosť pre rodičovské účely, použitia iba na mojich zariadeniach a so súhlasom.