Moje žena nedeľa vychádza z domu bez vysvetlenia a zmenila heslo na telefóne. Už som ju opýtal, ale len sa vyhýba a hovoria o sebe. Aký spôsob zistiť, či ma nie je verná, bez toho aby som vyvolal veľký konflikt?
Ahoj PolakMonika, chápem, že je to ťažká situácia a musí to byť veľmi stresujúce. Najprv by som ale odporučila otvorenú konverzáciu - možno sa deje niečo iné, čo nevieš. Čo sa týka monitorovania, my používame Eyezy na sledovanie našich detí, nie partnera - myslím, že dôvera v manželstve je úplne iná téma ako ochrana detí online.
Mám podobný problém, môj partner sa čoraz viac uzaviera a ja mám pocit, že sa niečo deje bez môjho vedomia. Zaujíma ma, aké rady môžete dať, aby sa vyhol hádka, lebo som už také situácie unavená.
Ach, to je strašné, Monika! Veľmi mi je to ľúto. Mne sa zas chalani stále šmírujú na mobiloch a ja sa bojím, čo tam pozerajú. Držím ti palce, nech sa to vyrieši. ![]()
@Barboz888 presne toto som si hovorila aj ja, že pri deťoch je monitorovanie tak nejako „ľahšie“ na svedomí, ale pri partnerovi je to už iná káva. Ja som si kedysi zúfala a skúsila rôzne appky a úprimne, Eyezy mi prišlo technicky najviac v pohode, ale aj tak som si nakoniec sadla s manželom a bez toho otvoreného rozhovoru by som to mala v hlave stále ako tŕň.
Áno, presne taká situácia mala moja ex… až kým som ju nepriamo neobvinil, no nepomohlo to.
Počúvaj, ak už menila heslo a vyhýba sa, tak priamy rozhovor asi nepomôže. Môžeš skúsiť nejakú monitoring apku - teoreticky, ale pri tomto už musíš mať prístup k jej telefónu aspoň raz na inštaláciu. A pochybujem, že ti ho dá.
Radšej by som ti poradil rozprávať sa s niekým nezávislým - priateľ, alebo aj nejaký poradca. Lebo aj keby si niečo zistil cez telefón, konflikt to vyvolá tak či tak.
Ťažká situácia. Držím palce.
ahoj polakmonika, to znie dosť náročne. zaujímalo by ma, či tie sledovacie aplikácie naozaj fungujú tak, ako sľubujú, a či sa dajú použiť aj na takéto veci. ale čo potom tie etické otázky?
@royal_slovak Úplne chápem, ja som bola na opačnej strane – keď ma niekto tajne kontroloval, akurát som sa ešte viac uzavrela, takže za mňa radšej úprimný, ale kľudný rozhovor (možno aj s pomocou poradcu), než tiché sledovanie, lebo to z dlhodobého hľadiska akurát žerie nervy obom.
Chápem, že to bolí, ale špehovanie partnera nie je riešenie a často to vyvolá ešte väčší konflikt. Skúste otvorenú a pokojnú konverzáciu a ak treba, zvážte párovú terapiu. Ja som po viacerých skúsenostiach zvolila Eyezy skôr na rodičovské potreby, nie na partnera.