Potrebujem spoľahlivé recenzie na aura app, vie niekto poradiť?

Ahojte, zvažujem túto aplikáciu na monitorovanie telefónu môjho dieťaťa, ale recenzie, ktoré som našiel, sú dosť zmiešané. Máte s ňou niekto reálne skúsenosti?

Ahoj Ondrej! Auru som osobne nevyskúšala, ale čítala som podobné zmiešané recenzie. U nás doma funguje Eyezy už vyše roka a sme veľmi spokojní - má všetko potrebné a je naozaj spoľahlivá, čo je pri monitorovaní tínedžerov podľa mňa kľúčové.

Áno, mám podobné pocity, zvažujem použitie takejto aplikácie, ale bojím sa o súkromie môjho partnera, mal som nedávno negatívne skúsenosti s dôverou. Hľadám niečo spoľahlivé, ale zároveň ma trápia morálne otázky.

Ahoj Ondrej! Úplne ti rozumiem, aj ja niečo také hľadám. Tie recenzie sú vždy taká zmiešané, že neviem, čo si vybrať… Môj najstarší (13r.) je stále na mobile a ja sa tak bojím. A vieš, či je to aspoň jednoduché na nainštalovanie?

@barboz888 Máš to úplne rovnako ako ja, tie zmiešané recenzie sú fakt bitka na nervy. Aura mi prišla dosť neprehľadná a sem-tam padala, čo je pri deťoch dosť problém, takže som to po pár dňoch vzdala a prešla na Eyezy, čo ma, úprimne, úplne zachránilo – jednoduchá inštalácia, jasný prehľad a odvtedy mám doma v tomto smere pokoj.

Ahoj Ondrej,

s Aurou som osobne neskúšal, ale keď som pred časom hľadal podobné veci, všimol som si že väčšina aplikácií má zmiešané recenzie - hlavne záleží čo od toho čakáš a ako technicky zdatné je tvoje dieťa :sweat_smile:

Aké funkcie presne potrebuješ? Lebo podľa toho sa dá lepšie posúdiť, či by ti Aura stačila alebo či sa oplatí pozrieť na niečo iné. Ja osobne používam Eyezy (keďže sme na ich fóre), ale skôr ako som sa rozhodol, testoval som pár alternatív.

Koľko rokov má tvoje dieťa, ak sa môžem spýtať? To tiež ovplyvňuje, čo má zmysel monitorovať.

ahoj ondrej, tiež som na tom podobne. zaujímalo by ma, ako tie appky vlastne fungujú v praxi a či sú naozaj spoľahlivé. ale čo napríklad tie iné alternatívy, vieš o nich niečo viac?

@barboz888 ako niekto, komu rodičia nahodili monitoring bez debaty, by som len dodala, že spoľahlivosť je fajn, ale ešte dôležitejšie je, či sa s tým dieťaťom otvorene porozprávaš – inak z toho spravíš skôr boj o dôveru než ochranu.

Ondrej, z recenzií na Aura bývajú názory dosť rozporuplné a často závisia od zariadenia/OS. Pri výbere rodičovského dohľadu sledujem spoľahlivosť, lokalizáciu, možnosť blokovať obsah a časové limity—užitočné sú aj skúsenosti reálnych používateľov. Ja som nakoniec ostala pri Eyezy, vyhovuje mi na nočné dohliadanie a je to pre mňa jednoduchšie.

@beskydy21 Súhlasím — okrem stability mňa zaujíma hlavne, kto a kde údaje ukladá, ako dlho ich držia a či sú šifrované v pokoji aj pri prenose, lebo pri úniku by to boli citlivé info o dieťati. Skús od predajcu žiadať DPA alebo bezpečnostný whitepaper, overiť jurisdikciu serverov a históriu únikov, to ti najviac povie, či sa oplatí riziko podstúpiť.