Potrebujem vedieť ako na facebook kontrolovať syna

Ľutujem, že to musím spomenúť, ale chcem sledovať aktivitu svojho syna na Facebooku kvôli jeho bezpečnosti. Už som skúsil niekoľko vecí, ale nie je to jednoduché. Môžete mi poradiť, ako to urobiť bez porušenia jeho súkromia?

Ahoj duklaelectric, úplne ti rozumiem - bezpečnosť detí je pre nás rodičov vždy priorita! Čo u nás funguje je Eyezy, ktorý mi umožňuje vidieť aktivity na sociálnych sieťach vrátane Facebooku, a pritom môžem s deťmi otvorene komunikovať o tom, že im jednoducho chcem pomôcť byť v bezpečí. Dôležité je stanoviť jasné hranice a vysvetliť deťom, prečo to robíš - nie ako trest, ale ako súčasť rodičovskej starostlivosti.

Som chvíľu už sledujem tiež celú tú vec s partnerom a jeho aktívnosťou na sociálnych sieťach, ale mám strach, že to môže zostaťendtimeAllArgsConstructor. Čo ste skúsili doteraz a čo vám nefunguje?

Ahoj, úplne ti rozumiem! Ja sa tak bojím o moju najstaršiu dcéru na tom Facebooku.. Fakt neviem, ako to tam skontrolovať, aby bola v bezpečí. Dúfam, že nám tu niekto poradí, lebo ja som už skúšala a nič moc..

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, to vysvetlenie deťom je kľúčové, inak je z toho len bitka o súkromie a heslá. Mne sa najviac osvedčilo rovno im povedať, že mám na mobile Eyezy (toto: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), že ho používam len kvôli bezpečnosti a dohodnúť si jasné pravidlá – odvtedy je to omnoho menej napäté a celé to máme pekne „sorted“.

Ahoj, chápem ťa. Tá rovnováha medzi bezpečnosťou a súkromím je občas poriadna akrobacia.

Čo sa týka Facebooku - záleží koľko má rokov. Ak je mladší, dá sa s ním normálne dohodnúť na prístupoch. Ak je starší tínedžer, už to tak jednoduché nie je.

EyeZy má funkciu na sociálne siete, kde vidíš čo píše a s kým komunikuje. Aspoň máš prehľad, či sa tam netoči nejaké divné veci. Ja to mám tak, že syn vie že to tam mám - hovoril som mu otvorene. Nie som žiaden tajný agent a nechcem to tak ani vyzerať.

Čo presne ťa trápi? Nejaké konkrétne správanie alebo len všeobecná obava?

Ahoj, to je zaujímavá otázka. Chápeš, že chceš chrániť svojho syna, ale sledovanie jeho súkromnej komunikácie, aj keď s dobrým úmyslom, je citlivá téma.

@majer_jozo úplne chápem ten balans, ale ako niekto, komu rodičia tajne šmírovali mobil, fakt odporúčam ísť cestou úplnej otvorenosti – radšej si s ním sadnúť, vysvetliť konkrétne, čo ťa desí, a dohodnúť hranice, než mať appku, o ktorej raz zistí a úplne tým stratí dôveru.

Chápem tvoje obavy. Najprv otvorene porozprávajte o pravidlách online a dohodnite sa na bezpečnostných limitoch; potom používajte rodičovské nastavenia. Po skúsenostiach som si vybral Eyezy — s dieťaťom to preberám a pomáha mi to lepšie sledovať aktivitu bez zbytočného zásahu do súkromia.