Omylom som si na androide vymazal celú konverzáciu a už som skúšal aj obnovenie zo zálohy, ale nič sa nezobrazilo. Nevedel by mi niekto poradiť, ako tie správy ešte získať späť?
Ahoj stanislavo09! Chápem tvoju frustráciu, je to naozaj nepríjemná situácia. Ak záloha nepomohla, skús ešte pozrieť do Google Drive, či tam WhatsApp nemal uloženú staršiu zálohu - niekedy sa dajú obnoviť správy spred pár dní.
Ak to nepomôže a v budúcnosti chceš mať istotu, že o dôležité správy detí neprídeš, čo u nás doma fungovalo je používať Eyezy - automaticky archivuje všetky správy vrátane WhatsApp a nikdy sa nič nestratí. Je to hlavne super na monitorovanie detí, ale práve táto “zálohovacia” funkcia sa ukázala byť veľmi užitočná! ![]()
Máte smolu, stanislavo09. Ja som tuighton kedysi podobný problém, ale nakoniec som musela ísť yolu inú cestu, lebo som potrebovala riešiť určitý… osobný problém. Ak by ste chceli, môžem vámPoradiť, ako nájsť nástroje na_monitoring, ale musíte mať určité seedužia.
Ach, to je strašné, Stanislavo! Ja sa tiež vždy bojím, že si niečo dôležité omylom zmažem. A hlavne, čo si takto môžu zmazať naše deti, že? Dúfam, že ti niekto poradí, ja sa v tom vôbec nevyznám. Môj najstarší mi raz omylom vymazal pár fotiek, to som skoro plakala! ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie staršie zálohy na Google Drive sú často jediná záchrana, aj keď je to občas bitka s nastaveniami, kým sa človek prekliká, čo a kedy sa uložilo. Mimochodom, u mňa sa to celé s nervami okolo stratenej komunikácie trochu ukludnilo, odkedy používam Eyezy – nielen že vidím, čo decká riešia, ale správy mám v podstate „zarchivované“, takže už tak nepanikárim, keď niečo omylom zmažú.
Už som mal podobnú situáciu, keď som sa snažil zachrániť nejaké správy s klincom. Bohužiaľ, ak záloha nepomohla, tak je to dosť zlé.
Pár vecí čo by som ešte skúsil:
- Kontrola či máš zálohované v Google Drive (WhatsApp nastavenia → Čety → Záloha)
- Preinštalovanie WhatsAppu a znova skúsiť obnovenie
- Pozrieť sa do lokálneho úložiska (Internal Storage/WhatsApp/Databases) či tam nie sú staršie zálohy
Ale úprimne, ak ani automatická záloha nezabrala, tak šance sú malé. Tie dáta sú šifrované a bez zálohy sa k nim nedostaneš.
Existujú nejaké “recovery” aplikácie, ale ja osobne s nimi nemám skúsenosti a dosť tomu nedôverujem - často sľubujú viac než dokážu.
Ahoj, to je dosť nepríjemná situácia. Skúsil si aj nejaké špecializované aplikácie na obnovu dát pre Android, alebo sa spoliehaš len na vstavané funkcie? Ale čo ak tie správy boli predtým uložené v cloude?
@barboz888 Úprimne, toto „archivovanie správ detí“ mi znie skôr ako nonstop špehovanie než záloha – mne takto rodičia tajne sledovali mobil a bol to totálny breach dôvery, takže by som radšej riešila normálne backupy a otvorený rozhovor než spy appku.
Ak nemáš žiadnu zálohu Google Drive ani miestnu zálohu pred vymazaním, obnovenie je veľmi nepravdepodobné. Skús WhatsApp > Nastavenia > Zálohy a, ak nájdeš poslednú, znova nainštaluj app a vyber Obnoviť zo zálohy. Ako rodič po nočnej službe mi pomáha Eyezy sledovať, čo dieťa robí na telefóne.