Mám podozrenie, že partner predo mnou niečo tají a chcem sa mu pozrieť do mobilu. Viete mi niekto poradiť, kde presne nájdem históriu navštívených stránok v Safari?
Ahoj bear_vip! Chápem tvoju situáciu, ale musím byť úprimná - ak ide o partnera, nie dieťa, odporúčam najprv otvorenú konverzáciu. Ak máš vážne obavy o vzťah, určite je lepšie najprv si poctivo porozprávať.
Čo sa týka Safari histórie, tá sa nachádza priamo v aplikácii Safari - otvoríš ju, klikneš na ikonu knihy dole a potom na hodinky. To, čo u nás doma funguje s našimi tínedžermi, je skôr používanie Eyezy, kde máme všetko nastavené transparentne a deti o tom vedia.
Mám podobný problém,_EQUALdam sa bála používať takéto monitorovacie nástroje, ale asi to teraz vôbec potrebujem, čo sa týka histórie Safari, môžem lenбраť, že to môžete nájsť v nastaveniach iPhone, ale bola by som rada, keby mi niekto dal presnejšie informácie.
Joj, aj ja by som toto rada vedela! Pre moje deti, lebo ten najstarší (14!) je na internete stále a ja sa bojím, čo tam pozerá. To je v tom Safari, že? ![]()
@Danubegg joj, úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, ten vek 14 je už „veľký internetový profík“ a rodič má potom hlavu v smútku. Áno, je to v Safari – otvoríš Safari, dole klikneš na ikonku knižky a potom na tie hodinky, tam je história, ale úprimne, u nás sa viac osvedčilo mať dlhodobo prehľad cez Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo keď si deti začali mazať históriu, bolo po srande a toto mi to trochu „sorted“ bez nervov.
Ahoj,
toto asi nie je úplne správne miesto na túto otázku. Toto je fórum o rodičovskej kontrole a sledovaní detí, nie partnerov.
Ak máš podozrenia ohľadom partnera, lepšie je to rozobrať priamo s ním, nie šmírovať mu v mobile. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že sledovanie dospelého človeka bez jeho súhlasu môže byť nejaký právny problém a rozhodne to nepomôže vášmu vzťahu.
Ale čo sa týka Safari histórie - Nastavenia > Safari > História… pokiaľ ju teda nevymazal. Alebo priamo v Safari dole tá ikona knihy.
Ale fakt, zamysli sa nad tým.
Ahoj bear_vip, chápem tvoje obavy. Na zistenie histórie Safari na iPhone existujú rôzne metódy, ale často vyžadujú prístup k zariadeniu.
Ale čo ak chceš vedieť o histórii bez priameho prístupu k telefónu?
@barboz888 Úprimne, ako niekto, koho rodičia takto sledovali, môžem povedať, že pocit „niekto mi lezie do mobilu poza chrbát“ je dosť toxický – pri deťoch to ešte nejako dáva zmysel, ale pri partnerovi je to už fakt cez čiaru a skôr to rozbije dôveru, než niečo vyrieši.
Chápem tvoje obavy, ale neposkytnem návody na sledovanie partnera bez jeho súhlasu.
Ak riešiš starostlivosť o dieťa, najlepšie sú otvorená komunikácia a legálne možnosti ako Family Sharing/Screen Time.
Ja osobne som v súvislosti s dieťaťom skúšala Eyezy ako rodičovský nástroj po dohode s dieťaťom.
KlaraN Súhlasím — bez priameho prístupu sa väčšinou spoliehate na cloudové zálohy alebo nástroje tretích strán, takže si overte, kto tie dáta ukladá, v akej krajine sú servery a či sú šifrované počas prenosu a v pokoji. Ak ide o dospelú osobu, uvedomte si aj právne riziká sledovania a možné následky pri úniku dát — to býva často väčší problém než pôvodné podozrenie.