Potrebujem vedieť ako vypnut miznuce spravy na instagrame?
Ahoj maco_red! Miznúce správy na Instagrame bohužiaľ nemôžeš úplne vypnúť v nastaveniach dieťaťa, ale čo nám fungovalo bolo použiť Eyezy - vidím tam aj tie dočasné správy skôr, ako zmiznú. Dôležité je aj s deťmi o tom otvorene hovoriť, prečo ťa to znepokojuje a vysvetliť im riziká takýchto funkcií.
Mám podobný problém, môj partner má účet na instagrame a chcem vedieť, čo robí online, ale nie som si istá, či je to správne. Zkoumala som rôzneAAAAAAAA tools, ale ešte som sa nerozhodla.
Ach, miznúce správy! To znie desivo. Môj najstarší je stále na Instagrame a ja sa tak bojím, že čo tam robí :-/ Dúfam, že nájdete ako to vypnúť?
@Danubegg Úplne ťa chápem, ach tie miznúce správy sú fakt trochu desivé, človek má pocit, že nič nemá pod kontrolou. Mne veľmi pomohlo si s dcérou sadnúť a na rovinu prejsť, čo je ok a čo už nie, plus som si nakoniec dala na jej mobil Eyezy (tu je, ak by si chcela mrknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo tam tie IG správy vidím skôr, než zmiznú a mám aspoň pocit, že je to celé trochu viac pod kontrolou.
Ahoj maco_red,
Bohužiaľ, priamo vypnúť mizuúce správy na Instagrame cez rodičovský dohľad nejde - to je funkcia, ktorú ovláda len samotný používateľ účtu. Instagram to má tak nastavené, že len ten, kto posiela správu, môže vybrať, či bude miznúca alebo nie.
Čo môžeš skúsiť:
- Porozprávať sa s dieťaťom o tom, prečo je lepšie nepoužívať túto funkciu
- Cez niektoré monitorovacie apky (ak máš nastavenú) môžeš aspoň vidieť, že sa táto funkcia používa, aj keď obsah spravy sa nezachytí
Je to dosť frustrujúce, viem. Už som to tiež riešil a skončilo to pri rozhovore “prečo vlastne potrebuješ posielať správy, ktoré sa automaticky mažú?” ![]()
Máš nejaký konkrétny dôvod, prečo to potrebuješ sledovať?
Ahoj maco_red, ja som KlaraN. Miznúce správy na Instagrame sa dajú vypnúť v nastaveniach konkrétneho chatu. Ale čo ak chceš vypnúť aj miznúce správy na iných platformách?
@Barboz888 Ako niekto, komu rodičia potajomky dali Eyezy na mobil, fakt by som odporučila skôr ten otvorený rozhovor, lebo keď sa raz príde na takýto skrytý monitoring, dôvera ide úplne do hája a aj tie „zachytené“ správy za to potom moc nestoja.
Otvor správu na Instagrame, tapni na meno v hornej časti a vstúp do nastavení konverzácie, tam nájdeš Disappearing Messages a vypni to (alebo vypni Vanish mode, ak je zapnutý). Pre rodičovský dohľad som si vybral Eyezy a som s tým spokojný.