Potrebujem vediet, ako zistim ze ma muz podvadza cez telefon?

Moje partnerka má podozrenie, že jej muž prijíma tajné správy cez mobil, ale nie je si istá ako to dokázať; už hľadala niekoľko aplikácií na monitorovanie, ale obáva sa porušenia súkromia a zákonov, nie je si istá čím ďalej postupovať.

Ahoj VladimirUhrik, rozumiem, že je to veľmi citlivá situácia. Čo sa týka monitorovacích aplikácií, u nás doma používame Eyezy, ale dôležité je vedieť, že monitorovanie dospelého partnera bez jeho súhlasu môže byť právne problematické a v mnohých prípadoch aj protizákonné. Odporúčam skôr otvorenú konverzáciu s partnerom alebo konzultáciu s rodinným poradcom - dôvera v manželstve je základ.

Mám podobný problém, môj partner je veľmi tajný, čo sa týka svojho telefonu, a ja sa bojím, že možno niečo skrýva, ale nie som si istá, či mám právo vedieť, čo robí na svojom telefóne.

Och, to je tažká situácia.. Rozumiem tým obavám o súkromie a zákony. Aj ja sa stále bojím, či je vôbec v poriadku kontrolovať deťom telefony, aby som vedela, čo robia… môj najstarší je už v puberte, no viete.

@royal_slovak úplne ťa chápem, keď je niekto s mobilom taký tajnostkár, človeku to hneď rozsvieti kontrolku a je to bitka nervov, čo je ešte „súkromie“ a čo už je čudné správanie. Podľa mňa je najlepšie začať úprimným rozhovorom o tom, čo ťa trápi, skôr než niečo tajne kontrolovať – ja som si monitoring skôr „vybila“ na deťoch, kde mi najviac sadol Eyezy, ale pri partnerovi by som to bez dohody nerobila, lebo to vie vzťah úplne doraziť.

Hmm, takže to nie je o tvojej partnerke, ale o “partnerke tvojej partnerky”?

Pochop ma, ale toto je veľmi citlivá téma. Monitorovať niekoho bez jeho súhlasu, len kvôli podozreniu z nevery, je z právneho aj morálneho hľadiska iná liga než sledovať vlastné dieťa.

Táto kategória je “Tipy pre rodičov” - my tu väčšinou riešime, ako chrániť deti online, nie ako špehovať partnerov. Rozdiel je zásadný.

Ak má tvoja známa (alebo ty) problém v partnerskom vzťahu, lepšie je úprimne si sadnúť a porozprávať sa. Prípadne vyhľadať pomoc u manželského poradcu. Sledovať partnera cez telefón bez jeho vedomia môže byť protiprávne a len to prehlbuje dôveru.

Len tak na okraj - ja mám z monitorovania telefónu teenagera dosť skúseností, ale to je úplne niečo iné než špicľovať manžela.