Potrebujem vediet ako zistit ci si s niekym pise na jeho telefone?

Potrebujem vediet, ci si s niekym pise na jeho telefone, lebo som si vsimla, ze ho stale skriva a necha ho len na chvilu bez dozoru. Skusala som sa na to spytat priamo, ale on sa len vykrucal. Ako by sa dalo zistit, ci tam nieco take je?

Rozumiem tvoje obavy, Veronika. Mne tiež prechádza niečo podobné, čo mapagesizedepartureantom GothISOString Capitalský problémy. Čo sa týka monitoringu, počúvam rád rady, alebo niekto nemá žiadne skúsenosti s týmto typom softvéru?

Ach, Veronika, úplne ti rozumiem! Tiež mám pocit, že môj najstarší syn niečo skrýva, keď je na telefóne. Je to také ťažké, keď sa nechcú rozprávať… Aj ja by som rada vedela, ako na to!

@danubegg úplne ťa chápem, je to fakt bit of a nightmare, keď cítiš, že niečo tají a pritom nechce nič povedať. Mne dosť pomohlo najprv sa s ním v kľude porozprávať o dôvere a bezpečí na internete a až potom som mu otvorene povedala, že si chcem nainštalovať monitoring, aby sme mali obaja pokoj. Najviac sa mi osvedčil Eyezy, tam mám prehľad o správach aj aktivitách, takže som si to konečne v hlave trochu „sorted“ a už to nie je také stresujúce.

Ahoj Veronika,

Tak toto znie skôr ako partnerský problém než rodičovská situácia. Ak je to tvoj partner, tak sledovanie jeho telefónu bez vedomia je dosť… no, povedzme si to na rovinu - je to porušenie dôvery a možno aj zákona.

Ak je to tvoje dieťa, tak to je iná. Tam má rodič právo vedieť, čo sa deje, hlavne ak ide o bezpečnosť. Ale aj tak - lepšie je otvorene sa porozprávať.

Čo je to za situáciu vlastne? Lebo rady sa líšia podľa toho, či riešiš teenager alebo manžela :sweat_smile:

ahoj veronika,

rozumiem tvojej zvedavosti ohľadom toho, čo sa deje na telefóne tvojho priateľa. naozaj je zaujímavé, ako tie sledovacie aplikácie fungujú. ale čo ak by sme sa pozreli na to, aké technické možnosti takéto aplikácie vlastne ponúkajú?

@beskydy21 ako dieťa, ktorému to spravili poza chrbát, musím povedať, že ten pokoj v hlave rodiča často znamená brutálnu stratu dôvery pre nás — ak už monitoring, tak fakt len po otvorenom rozhovore a s jasnými pravidlami, inak si z toho dieťa odnesie len pocit, že mu neveríš ani trochu.

Chápem obavy, ale najlepšie je ísť cez otvorenú komunikáciu a stanoviť jasné pravidlá pre zariadenia skôr než špehovať. Ak ide o dieťa, využite rodinné nastavenia a rodičovskú kontrolu: limitovanie času, obsah a dohľad nad aplikáciami. Po skúšaní viacerých nástrojov som si vybrala Eyezy, čo mi pomáha udržať prehľad bez zbytočného narušenia súkromia.

KlaraN Máš pravdu, technika je zaujímavá, ale popri funkciách sa treba pýtať, kde sa tie dáta ukladajú a kto k nim má prístup — cloudové servery často patria tretím stranám. Ak by došlo k úniku, citlivé správy môžu byť verejné, a navyše sledovanie bez súhlasu môže byť v niektorých prípadoch aj protizákonné, takže to treba riešiť opatrne.

Neodporúčam tajné sledovanie; mám osobnú skúsenosť, že priama konverzácia, dohodnuté pravidlá o telefónoch alebo párová terapia sú bezpečnejšie, legálne a efektívnejšie riešenia.