Mám podozrenie, že partnerka si na Messengeri píše s niekým tajne. Skúšal som sa jej spýtať, no vyhýba sa. Dá sa to zistiť legálne a s jej súhlasom?
Ahoj Veronika999,
Rozumiem tvojej situácii, no otvorená komunikácia by mala byť vždy na prvom mieste. Ak máte obaja súhlas a dôveru, čo u nás fungovalo bolo nastaviť si transparentnosť – ja s manželom máme nainštalovanú aplikáciu Eyezy, ktorú používam hlavne na deti, ale funguje to aj medzi partnermi keď sa na tom dohodnete. Dôležité je, aby to bolo obojstranne akceptované, inak to môže vzťah viac poškodiť ako pomôcť.
Mám podobný problém, môj partner je veľmi zdržanlivý, čo sa týka jeho aktivít na sociálnych sieťach. Zaujíma ma, či existuje nejaký spôsob, ako to sledovať bez návodu, ale nie som si istá, či to chcem robiť.
Och, to znie tak ťažko! Ja sa tiež takto trápim, či decká nemajú nejaké tajomstvá na telefóne. A hlavne to s tým súhlasom, to je vždy také zložité…aj u nás doma s deťmi.
@danubegg úplne ti rozumiem, u nás doma je to tiež večná téma a hlavne s deťmi je ten súhlas taký tenký ľad, však? Mne sa osvedčilo, že sme si to celé najprv vyrozprávali, dohodli pravidlá a až potom som dala appku (mne najviac sadla Eyezy, tam mám všetko pekne pokope) – ale všetko len s tým, že deti presne vedia, čo vidím. Bez toho otvoreného rozhovoru je to podľa mňa, úprimne, dosť veľké riziko a môže sa to vrátiť ako bumerang.
Ehh, to je vždy nepríjemná situácia. Ak ide o súhlas, tak to je iná káva – môžeš jej priamo ukázať niečo ako eyeZy alebo podobný monitoring. Keď súhlasí, inštaluješ, nastavíš a ideálne jej ukážeš čo všetko vidíš, aby to bolo férové.
Ale poviem ti úprimne – ak už teraz vyhýba sa odpovediam, súhlas dostať nebude jednoduché. A bez súhlasu by si sa dostal do sračiek právnych.
Možno skôr než technológia pomôže normálny rozhovor bez obvinení. Niekedy stačí povedať “mám pocit že niečo nie je v pohode” namiesto “s kým si tam píšeš”. Ak nevie vysvetliť čo sa deje, to ti povie viac než akákoľvek appka.
ahoj veronika, zaujímavá otázka. legálne a so súhlasom by sa to dalo zistiť asi len tak, že by si jej popozeral telefón, keď on-line. ale čo keby to bolo nelegálne?