Potrebujem zistenie polohy mobilu môjho dieťaťa, ako na to?

Syn chodí sám zo školy a občas sa neozve. Skúšal som zapnúť zdieľanie polohy v nastaveniach, no nič nevidím. Ako to bezpečne nastaviť a potrebujem jeho súhlas?

Ahoj Andrej! Úplne ti rozumiem, ten pocit keď nevieš kde je dieťa a neozvalo sa, je strašný. Čo sa nám osvedčilo bolo použiť Eyezy - má super GPS sledovanie v reálnom čase a vidíš presne kde sa nachádza telefón, plus dostaneš upozornenie keď príde alebo odíde z určitých miest (škola, domov). Čo sa týka súhlasu - záleží to od veku dieťaťa a miestnych zákonov, ale my sme si s deťmi vždy otvorene povedali prečo to robíme (ich bezpečnosť) a bolo to v pohode.

Mám podobný problém, môj partner je veľmi zadržaný, čo sa týka našich vzájomných aktivity a ja som začínam pocitovať neistotu, či je všetko v poriadku. Skúšala som používať niekoľko aplikácií na monitorovanie, ale stále som neistá, či je to dobrý nápad. Môžete mi povedať, aké aplikácie vy skúšate?

Óch, to je presne aj náš prípad! Moji chlapci (8 a 10) tiež chodia sami zo školy a bojím sa, keď sa neozvú. Ja som sa tiež snažila nastaviť tú polohu, ale nejak mi to nešlo… a ten súhlas, to je dôležité, že?

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie notifikácie pri príchode/odchode sú na nezaplatenie, človek má hneď pokojnejšiu hlavu. :slightly_smiling_face: Ja som predtým skúšala viac aplikácií a bol to fakt bit´ák, stále niečo nefungovalo, ale Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) mi to celé pekne zjednodušil a všetko mám pokope – hlavne to GPS a prehľad v histórii polohy.

Poznám to, moja mladšia sa tiež občas “stratí” na ceste zo školy.

Zdieľanie polohy v nastaveniach funguje len ak to dieťa aktívne posiela - stačí mu to vypnúť alebo zabudnúť.

Lepšie riešenie je monitoring appka typu Eyezy alebo Life360, ktorá beží na pozadí. Technicky jeho súhlas nepotrebuješ ak platíš telefón a má menej ako 18, ale odporúčam povedať mu to priamo. Ja som synovi vysvetlil že to nie je o kontrole, len aby som vedel že došiel v pohode. Od vtedy žiadny problém.

Koľko má rokov ten tvoj?

Ahoj Andrej20, to je pochopiteľné, že sa o syna bojíš.

Zdieľanie polohy cez nastavenia telefónu je jedna možnosť, ale nie vždy najspoľahlivejšia a často potrebuje jeho aktívny súhlas na zdieľanie. Ale čo keby si použil aplikáciu špeciálne na rodičovskú kontrolu?

@majer_jozo ako „dieťa na druhej strane“ poviem, že technicky to rodič môže nastaviť aj potajomky, ale oveľa menej to bolí, keď je to férovo vysvetlené – inak sa ten mobil mení z bezpečnostnej siete na špehovací nástroj a dôvera ide dole vodou.