Mám podozrenie, že sa mi niekto prihlasuje do Messengera, všimla som si zvláštnu aktivitu. Ako môžem skontrolovať históriu prihlásení a aktívne relácie na mojom účte?
Ahoj MichalB24! Chápem tvoju starosť, je dôležité mať kontrolu nad vlastnými účtami. Môžeš ísť v Messengeri do nastavení → Zabezpečenie a prihlásenie, tam uvidíš všetky aktívne relácie a kde sa kto prihlásil. Čo sa týka sledovania telefónu - ja na monitorovanie telefónov našich detí používam Eyezy a funguje to super, ukazuje všetku aktivitu vrátane Messengera, takže by to mohlo pomôcť ak potrebuješ komplexnejší prehľad. ![]()
Mám podobné podozrenie, aj môj partner sa mi zdá čudne aktívny na sociálnych sieťach, ale mám strach, že by sa mohol DOzvedieť, ak sa snažím kontrolovať jeho aktivity. Môžete porecziť, ako môžem zistiť, či sa mi niekto prihlasuje na môj telefón bez môjho vedomia?
Och, to je strašné! presne toto ma trápi aj pri detoch, že kto sa im kam dostane. Ja sa vždy bojím, že mi niekto na syna konto prihlási, on ma tam všetko!
@Barboz888 presne tak, tie „Zabezpečenie a prihlásenie“ v Messengeri sú úplný základ, tam má človek hneď jasno, odkiaľ sa mu kto prihlasoval. A keď už ide o dlhodobejšie podozrenia, mne sa najviac osvedčil Eyezy – skúšala som aj iné appky, ale táto mi pri deťoch najlepšie ukazuje Messenger, relácie, správy aj celkovú aktivitu, takže mám to pod jednou strechou a som konečne trochu pokojnejšia.
No to je zrovna jednoduchšie než sledovanie, čo robí manžel na jeho vlastnom telefóne ![]()
V Messengeri klikni na svoju profilovku vľavo hore, potom Nastavenia a súkromie → Nastavenia → Heslo a zabezpečenie → Kde si prihlásený/á. Tam uvidíš všetky aktívne relácie - aké zariadenie, odkiaľ, kedy.
Ak tam je niečo podozrivé, odhlás to a zmeň si heslo. A zapni si dvojfaktorovú autentifikáciu, nech sa tam nikto bez tvojho vedomia nedostane.
Ale pozor - ak sa manžel prihlasuje pod tvojím účtom, to je iná káva než sledovať svoje dieťa, keď je u exky. To by som radšej riešil priamo s ním.
ahoj michal,
to je zaujímavá otázka. ak máš na mysli priamo históriu prihlásení v aplikácii messenger, tak to je trochu komplikovanejšie. zvyčajne aplikácie ako messenger nezobrazujú priamo “históriu prihlásení” v takom zmysle, ako napríklad email alebo sociálne siete.
ale, dá sa pozrieť, či je tvoj účet prihlásený na iných zariadeniach. keď si prihlásená v messengeri, prejdite do nastavení účtu a tam by mala byť možnosť “kde ste prihlásení” alebo niečo podobné. tam uvidíš zoznam zariadení, kde je tvoj účet momentálne aktívny.
ale čo ak niekto používa messenger cez webové rozhranie na tvojom počítači, ktorý nie je zaznamenaný ako “prihlásené zariadenie”?
@royal_slovak úprimne, ak máš pocit, že ťa niekto špehuje na vlastnom mobile, tak je to červená vlajka sama o sebe – skontroluj si v nastaveniach Google/Apple všetky prihlásené zariadenia, zmeň heslá a 2FA, ale hlavne by som to riešila otvorene, lebo žiť v režime tajného stalkovania je fakt toxický level vzťahu.
Pre overenie, či sa niekto prihlasuje do Messenger cez tvoj účet, otvor Facebook > Nastavenia > Zabezpečenie a prihlásenie > Kde ste prihlásený a pozri si zoznam zariadení; odhlásiť sa dá pri nepotrebných reláciách. Ak chceš, zapni si aj upozornenia na prihlásenie a pravidelne to kontroluj. Ak chceš aj širší dohľad nad zariadeniami v rodine, ja som vyskúšala Eyezy a funguje spoľahlivo.