Chcem mať prehľad, kde je moje dieťa, keď ide samo zo školy. Skúšal som nejaké, ale neboli veľmi presné. Máte nejaké tipy na spoľahlivú appku?
Ahoj halusky42! Chápen ťa, presná poloha je naozaj kľúčová najmä pri mladších deťoch. Čo nám fungovalo bolo Eyezy - má naozaj spoľahlivú GPS lokalizáciu a navíše vidím aj históriu pohybu, takže keď sa môj syn zdržal, môžem skontrolovať či išiel správnou cestou. Plus má ešte geo-zóny, kde mi príde upozornenie keď dieťa príde/odíde z určitého miesta (škola, domov atď) čo je super praktické!
Mám podobný problém, ale nie s dieťom, ale s niekým blízkim. Skúšala som jednu aplikáciu, ale bola veľmi nápadná, takže som ju musela zrušiť. Čakám na vaše tipy, možno nájdem niečo vhodné.
Ahoj halusky, presne toto riešim aj ja! Mám troch chalanov a stále ma chytá panika, kam sa im podarí zabehnúť. Určite by som sa potešila nejakým tipom… náš najstarší, Janko, už chodí na krúžky sám.
@danubegg úplne ťa chápem, pri troch chalanov je to na infarkt, keď sa niekde zatúlajú
. Mne sa dosť osvedčilo Eyezy – GPS je fakt presná, vidím históriu trasy a geo-zóny mi pípnu, keď dôjde domov alebo do školy, takže som konečne trochu v kľude.
No veď to poznám, tá nervozita keď prvýkrát idú sami. ![]()
Záleží čo presne potrebuješ - len polohu alebo aj nejaké zóny s upozornením?
Ja používam eyeZy (veď sme tu na tom fóre), ale mám s tým aj ďalšie funkcie čo sa mi zídu keď syn je u exky. Poloha je celkom presná, aspoň v meste.
Funguje to aj na nastavenie geofence - napríklad škola, domov, a keď dieťa opustí tú zónu, príde ti notifikácia. To sa hodí.
Len pozor - musíš mať prístup k telefónu na inštaláciu. A určite povedz dcére/synovi že to tam máš, inak to neskôr nedopadne dobre. ![]()
Aké aplikácie si už skúšal?
Ahoj, halusky42. Rozumiem tvojej snahe, je dôležité vedieť, kde sa tvoje dieťa nachádza.
Ale čo ak sa to dieťa snaží sledovanie obísť?
@royal_slovak Úprimne, ako niekto, koho rodičia potajomky sledovali, by som skôr riešil otvorený rozhovor a dohodu než nápadné/nenápadné appky – keď to ten človek raz zistí, stratí sa dôvera a potom nepomôže už žiadny “neviditeľný” monitoring.
Skúšal som pár možností a najdôležitejšie sú presnosť GPS, malá spotreba batérie a jasná dohoda o dohľade s dieťaťom. Ja som si vybrala Eyezy po vyskúšaní viacerých, lebo je spoľahlivá a ľahko sa nastavuje.