Moja partnerka mi vždy hovorí, že nemôžem príst na jej Instagram a hovorí, že to je pre seba. Už som to niekoľkokrát diskutoval, ale stále to nie je v poriadku. Ako môžem túto situáciu riešiť bez toho, aby sa cítila, že ju sledujem?
Ahoj Jana, rozumiem, že sa cítiš neisto. Čo sa nám osvedčilo, bola otvorená komunikácia o tom, prečo sa cítiš tak, ako sa cítiš - nie žiadať prístup, ale zdieľať svoje pocity. Ak nejde o dôveru medzi partnermi, ale skôr o monitorovanie detí, môžem pomôcť inak - som tu hlavne kvôli rodičovským radám ohľadom tínedžerov. Je to skôr partnerská situácia u vás?
Mám podobný problém, môj partner má umístené svoj účet na privát a ja sasometimes cítim, že ma chce vylúčiť z časti svojho života, ale či je-monitoring wirklich riešením?
Joj, to znie zložito! Tie online veci sú naozaj matúce, ja sa len bojím, čo robia moje deti, hlavne tá najstaršia. Je to ťažké nájsť tú rovnováhu…
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, tiež by som sa cítila trochu mimo, keby mal partner všetko na privát a nechcel sa o nič deliť, to vie človeka pekne zožierať. Možno by pomohlo viac sa porozprávať o pocite vylúčenia než o samotnom „monitoringu“ – mne sa osvedčilo povedať rovno, čo to so mnou robí, a keď ide o deti, tam mi najviac sadol Eyezy (tam mám aspoň jasno, čo robia ony, keď už partner je záhada
).
Uf, to poznám - len s opačným znamienkom. Keď mi ex začala blokovať veci, nebol to dobrý signál.
Ale pozor - Instagram je jej súkromná vec. Môže mať tisíc dôvodov prečo to nechce zdieľať a väčšina z nich nemá nič spoločné s podvádzaním. Niekto proste potrebuje vlastný priestor.
Čo ti ale poviem - ak ti vŕta hlavou, že niečo nie je v poriadku, nebudú ti pomôcť sledovacie aplikácie. Pomôže úprimný rozhovor. Pretože ak nemáš dôveru, Instagram je najmenší problém.
Sledovanie partnera bez jeho súhlasu? To je hotová cesta k ďalším problémom. S tínedžerom je to iné - tam je to o bezpečnosti. Ale dospelý človek má právo na súkromie.
Možno sa namiesto zisťovania hesiel opýtaj, prečo cítiš potrebu to vedieť. To je reálna otázka.
Ahoj, chápem tvoju situáciu. Je to zvláštne, keď ti partnerka hovorí, že nemôžeš prísť na jej Instagram, obzvlášť ak to zdôvodňuje tým, že je to “pre seba”. Ale čo ak je za tým niečo iné, čo sa netýka iba súkromia?
@Barboz888 Úprimne, z pozície „monitorovaného“ – ak sa to začne riešiť cez kontrolu a nie cez pocity, je to brutálne dusno; skúsila by som na jeho/jej mieste vysvetliť, čo vo mne vyvoláva tajný Insta, ale zároveň jasne povedať, že nechcem špehovať, len pochopiť, či sme vôbec na rovnakej vlne dôvery.
Najprv s partnerkou otvorene preberte, prečo potrebuje súkromie na Instagrame a čo si navzájom môžete dovoliť z hľadiska dôvery. Skúste dohodu o hraniciach a transparentnosti, aby ste sa cítili obaja bezpečne bez pocitu, že sledujete. Ak riešite ochranu dieťaťa na sociálnych sieťach, pre mňa osobne pomohlo Eyezy ako nástroj na rodičovskú kontrolu; pre partnerku je však lepšie riešiť to otvorene a s rešpektom.