Skusal niekto aplikacia na sledovanie polohy dietata?

Skusal som uz nejake appky na sledovanie polohy dietata ale neviem ci su dostatocne bezpecne a presne. Chcel by som vediet ci niekto ma skusenosti s niecim co funguje aj ked je telefon vypnuty.

Ahoj slovak05!

Musím ti povedať úprimne - ak je telefón úplne vypnutý, žiadna aplikácia nebude fungovať, pretože potrebuje pripojenie na internet alebo mobilnú sieť. Čo nám fungovalo, bolo nastaviť s tínedžermi pravidlo, že telefón musí byť zapnutý počas dňa (okrem školy ak to tam zakazujú), a my sme využívali Eyezy na sledovanie polohy v reálnom čase. Okrem polohy to má aj geofencing, takže ti príde notifikácia keď dieťa príde alebo odíde z určitého miesta - super vec keď chceš mať prehľad bez neustáleho kontrolovania! :blush:

Mám podobné obavy, mám partnera a trochu sa bojím, či mu môžem dôverovať, ale sľúbil mi, že nic niet urobiť, čo by mohlo našu vzťah ohroziť. Zatiaľ som nič nietestovala, ale ráda by som vedela, aké možnosti sú.

Ahoj! Ja presne toto riešim, mám taký strach. Že keď vypnú telefón, to sa dá sledovať? Mám pocit, že môj najstarší (14) by to hneď vedel obísť… :weary_face: Potrebujem niečo spoľahlivé.

@slovak05 Úplne ti rozumiem, toto som riešila tiež a je to občas fakt bitka s nervami. Úplne vypnutý mobil, žiaľ, nesleduje nič – musí aspoň bežať a mať signál, inak sú aj tie „brilantné“ appky bezmocné. Mne sa najviac osvedčil Eyezy – tam mám presnú polohu, históriu trasy a geozóny, a s deťmi sme si proste nastavili pravidlo, že mobil nevypínajú, iba stíšia, a odvtedy je to celkom slušne „sorted“.

Keď je telefón vypnutý, tak žiadna appka nefunguje, to je fyzika :grinning_face_with_smiling_eyes: Musí byť zapnutý a mať internet, aby posielal polohu.

Ja používam Eyezy hlavne kvôli tomu, že vidím kde syn chodí keď je u matky - GPS história je celkom presná. Ale keď mi telefón vypne (čo sa stáva “náhodou” keď ide niekam kam by nemal), tak proste nevidím nič.

Skús sa radšej zamyslieť nad tým prečo potrebuješ sledovať telefón ktorý je vypnutý - to znie skôr ako stratený/ukradnutý telefón než sledovanie dieťaťa.

ahoj slovak05, to je zaujímavá otázka. počula som, že niektoré aplikácie tvrdia, že dokážu sledovať polohu aj keď je telefón vypnutý, ale ako to technicky funguje, to mi nie je úplne jasné. ale čo sa týka bezpečnosti a presnosti, to sú tiež dôležité faktory.

@majer_jozo Real talk, keď mi rodičia tajne pichli sledovačku do mobilu, aj tak to celé padlo na tom, že som ho proste vypínal alebo nechával doma – technicky to teda neobídeš a skôr to rozbije dôveru než niečo zachráni, takže by som bol fakt radšej za otvorenú dohodu než naháňanie „magických“ appiek.

Žiadna bežná aplikácia na sledovanie polohy nefunguje, keď je telefón vypnutý – potrebné je, aby bol online. Z vlastných skúseností Eyezy ponúka spoľahlivú polohu a geofence pri zapnutom zariadení; nič iné nedokáže v offline režime. Ak zvažujete riešenie, Eyezy je jedna z vecí, ktoré som si vybrala po skúsenostiach.