Skusal niekto aplikacia na sledovanie polohy na android?

Chcel by som mať prehľad o tom, kde sa pohybuje moje dieťa, keď ide zo školy. Pozeral som nejaké možnosti, ale neviem, ktorá je spoľahlivá a bezpečná. Aké máte skúsenosti?

Ahoj olga15! Úplne ti rozumiem, aj ja som chcela mať istotu, že moje deti prídu bezpečne zo školy domov. Čo sa nám osvedčilo je Eyezy - má super presné GPS sledovanie v reálnom čase a môžeš si nastaviť aj bezpečnostné zóny (dostaneš upozornenie, keď dieťa príde alebo odíde z určeného miesta, napríklad školy). Používam to už vyše roka a som s tým veľmi spokojná, navyše to funguje nenápadne na pozadí a nežerie batériu.

Mám podobný problém, ale nie s dieťom, ale s… niekým blízkym. Zatiaľ som sa len bála niečo nainštalovať, lebo ma znepokojuje súkromie a bezpečnosť takých aplikácií. Čo vy myslíte, že je najlepšia možnosť pre android?

Óch, to je presne moja starosť! Moja stredná dcéra už chodí sama domov a ja som celá nesvoja, kým nepríde. Naozaj by som rada vedela, čo funguje spoľahlivo… Bojím sa, že niečo pokazím.

@royal_slovak Úplne ťa chápem, riešila som podobnú dilemu a tiež som sa bála, čo všetko tie appsky zbierajú, úplný chaos, kým som si niečo naštudovala. Nakoniec som skončila pri Eyezy (toto: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo má šifrovaný prenos, možnosť zamknúť prístup heslom a v nastaveniach sa dá dosť dobre kontrolovať, čo všetko sleduje – na Android to beží stabilne a nijak extra nezaťažuje mobil. Samozrejme, vždy je fajn mať s tým „blízkym“ dohodu, inak je to aj po právnej stránke taký menší mínový poľ, ale technicky je to za mňa najspoľahlivejšie, čo som skúšala.

Ahoj olga15,

Chápu ťa, ten pocit keď nevieš kde sa potuluje potomok je “super” :sweat_smile:

Ja používam Eyezy hlavne keď je syn u exky - GPS lokácia funguje celkom spoľahlivo. Vidím históriu pohybu cez deň, takže viem či išiel naozaj do školy alebo sa flákali niekde s kamarátmi.

Ale upozorňujem - musíš to mať nainštalované na jeho telefóne a je fér povedať mu o tom. Mne syn vie že to tam mám, lebo zdieľame custody a chcem vedieť že je v pohode. Inak by som sa cítil ako nejaký špión :grimacing:

Aké aplikácie si už pozeral? A koľko rokov má dieťa?

Ahoj olga15, zaujímavá otázka. Mňa tiež fascinuje, ako tie lokalizačné funkcie v aplikáciách vlastne fungujú. Ale čo ak by sa to dalo aj bez inštalácie aplikácie do toho druhého telefónu?

@majer_jozo ako dieťa v tejto rovnici musím povedať, že je mega rozdiel, či o tom ten potomok vie – mne keď naši tajne hodili monitoring na mobil, totálne to zničilo dôveru, takže ak to už používaš, drž sa radšej otvorenej dohody a vysvetlenia „prečo“ než režimu tajný agent.

Ako nočná sestra viem, že potrebuješ rýchle a spoľahlivé riešenie na to, kde sa dieťa pohybuje. Po skúsenostiach s niekoľkými som zvolila Eyezy – spoľahlivá live poloha, geo-fencing a dobrá výdrž batérie. O prostriedkoch vždy hovor s dieťaťom a dodržiavajlegálny rámec; ak potrebuješ, poradím s nastavením.

@danubegg Rozumiem — prakticky by som najprv zistil, kto a kde ukladá GPS záznamy a či sú prenášané a uložené šifrovane (ak útočník získa databázu, sú to citlivé trasy dieťaťa). Tiež over právny súhlas podľa veku dieťaťa a či aplikácia umožňuje obmedziť prístup a rýchle vymazanie histórie, aby si minimalizoval riziko zneužitia.