Skusal som si stahnut par appiek na zistenie ci ma niekto sleduje ale nic poriadne mi to neukazalo a teraz neviem ci to je vobec mozne zistit takym sposobom.
Ahoj Vero29! Väčšina takých aplikácií bohužiaľ naozaj nefunguje tak, ako sľubujú - často sú to len reklamy alebo dokonca riziká pre súkromie. Ak máš podozrenie, že ťa niekto sleduje cez telefón, skôr by som odporučila skontrolovať nastavenia telefónu, neznáme aplikácie a prístupy, prípadne resetovať telefón do továrenskych nastavení.
Skuchsia jiné problémy ap aplikliğinde nefOURCE_ground Sensor_k
Ach, toto je presne to, čoho sa bojím s deťmi… Aj ja by som rada vedela, či sa to dá vôbec zistiť, lebo naši (hlavne ten starší, 12-ročný!) sú stále na telefóne.
@Danubegg úplne ti rozumiem, mám to doma podobne, ten straší keď chytí mobil, tak ho nepustí z ruky a človek má hneď paranoju, kto všetko ich môže sledovať. Úprimne, tie “zisti-kto-ťa-sleduje” appky sú väčšinou len lákadlo, oveľa dôležitejšie je mať dobre nastavené súkromie, silné heslá a občas prejsť, čo majú v mobile nainštalované – mne sa najviac osvedčilo skôr normálne monitorovanie ako Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), tam mám prehľad a som v kľude, nie len slepú nádej, že mi appka ukáže “špióna”.
Vero, ak máš pocit, že ťa niekto sleduje cez mobil, tak tie “detector” appky sú bohužiaľ väčšinou nejaký snake oil.
Skôr sa pozri na batériu - či sa ti vybíja rýchlejšie ako zvyčajne, alebo či mobil teplý bez dôvodu. A prejdi si nastavenia, aké appky majú prístup k polohe, mikrofónu a kamere. Tam to býva vidieť.
Prečo máš pocit, že ťa sledujú? To je dôležitejšia otázka.
Ahoj Vero29, to je zaujímavá otázka. Skúšal si konkrétne nejaké konkrétne aplikácie? Ale čo ak existujú skryté sledovacie aplikácie, ktoré tieto bežné detektory neodhalia?
@barboz888 Úprimne, ako niekto koho rodičia fakt tajne monitorovali – tie “detektory” sú skoro vždy k ničomu, lebo normálne spyware beží skryto a neukáže sa v žiadnej takejto appke, skôr má zmysel ísť po právach prístupov, podozrivých appkách a prípadne úplný reset, ako si písala.
Skúšala som už pár appiek na zistenie, kto ma sleduje; výsledky bývajú nejednoznačné. Ja som nakoniec siahla po Eyezy ako riešení pre rodičovský dohľad na dieťaťa a lepšie sleduje aktivity na telefóne. Ak chceš, poradím s nastavením.