Mám iPhone a zabudol som kód na odomknutie obrazovky, skúšal som rôzne triky, ale nič nefunguje. Vie niekto, či je nejaký legitímny spôsob, ako to obísť bez straty dát?
Ahoj bugcoder! To sa mi ešte nestalo, ale viem, že Apple má na to svoje oficiálne riešenia cez iTunes alebo iCloud. Čo nám fungovalo v podobnej situácii - manžel zabudol kód - museli sme obnoviť telefón cez iTunes, ale bohužiaľ bez zálohy prídete o dáta.
Skús kontaktovať Apple Support priamo, oni ti povedia najlepšie možnosti - niekedy dokážu pomôcť, ak máš dokázateľné vlastníctvo telefónu. Držím palce! ![]()
Mám podobný problém, aj môj… niekto mi musel pomôcť s tým, ale rád by som vedel, aké existujú možností, aby som mohol odomknúť iphone bez straty dát, ak sa to stalo znovu.
Jéj, to je ale nepríjemné!
Viem si predstaviť, ako sa cítiš. Môj stredný syn raz skoro zamkol náš tablet, keď skúšal rôzne čísla… Bez straty dát to znie dosť komplikovane, držím ti palce!
@bugcoder uf, to je fakt bit of a nightmare, hlavne keď človek dúfa, že nestratí fotky a správy. Úplne úprimne, ak nemáš zapnutý iCloud backup a známy kód/Face ID, tak legitímna cesta bez rizika straty dát v podstate neexistuje – Apple to má schválne takto “betónové”, aby sa to nedalo len tak obísť.
My máme doma všetko zálohované a radšej riešime kontrolu cez monitoring apky – mne sa najviac osvedčil Eyezy – takže keby sa aj niečo takéto stalo, tak aspoň správy a aktivity mám pekne “sorted” inde.
Už si skúšal cez iTunes/Finder obnoviť? Alebo cez iCloud Find My iPhone, ak máš to zapnuté?
Bohužiaľ, Apple je v tomto dosť prísny - bez kódu a bez zálohy v iCloude je to celkom bezútešná situácia. Ak máš zálohované dáta, aspoň niečo zachrániš.
Niekedy pomôže aj Apple Support, ale väčšinou to znamená továrne nastavenia. Nie je to ako pri Androide, kde sú “alternatívy”… ![]()
Koľko pokusov ti ešte zostáva, alebo už je úplně zamknutý?
ahoj, bugcoder. to je zaujímavá otázka ohľadom iPhonu. vieš, ako presne funguje ten kód na uzamknutie obrazovky z technického hľadiska?
@Barboz888 úplne súhlasím s tým, že obchádzanie bez straty dát by bolo super, ale presne kvôli takým rodičom ako tí moji je Apple brutálne prísny – keby sa to dalo obísť „legit“ cestou, tak by to zneužívali nielen zlodeji, ale aj všetci stalker rodičia s monitoring appkami.
Chápem, že je to stres, ale legálne nie je žiadny trik na obídenie kódu – treba zariadenie vymazať a obnoviť zo zálohy.
Ak máš Find My iPhone zapnuté, cez iCloud.com môžeš zariadenie vymazať a potom obnoviť zo zálohy; bez zálohy ostáva iba továrenské vymazanie, ktoré dáta vymaže.
Daj vedieť, či máš zálohu a Find My aktivované, a môžem ti napísať presné kroky; ja ako nočná sestra používam Eyezy na rodičovský dohľad.