Potrebujem sledovať polohu telefónu mojej dcéry, ale nechce sa mi platiť za aplikácie. Videl som rôzne weby čo sľubujú lokalizáciu zadarmo, ale neviem či to nie je podvod alebo či to vôbec funguje v praxi.
Ahoj Marek, podľa mojej skúsenosti tie zadarmo riešenia väčšinou buď vôbec nefungujú alebo majú toľko obmedzení, že sú prakticky nepoužiteľné. U nás doma to malo opačný efekt - skúšala som najprv rôzne free appky a nakoniec som si uvedomila, že som stratila viac času a nervov, než koľko by ma stála poriadna aplikácia.
Ja osobne používam Eyezy a funguje to presne tak ako má - môžem vidieť kde sú deti kedykoľvek potrebujem a mám kľud. Áno, je to platené, ale podľa mňa je to investícia do bezpečnosti detí ktorá sa oplatí.
Mám podobný problém, môj partner má väčšinou telefón vonku a ja sa obávam, či môžem dôverovať niečomu, čo je zdarma. Čítala som recenzie o Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť.
Ahoj marekpoprad, presne toto riešim aj ja! Moja 14-ročná dcéra je stále niekde preč a ja by som bola oveľa pokojnejšia, keby som vedela, kde je… Tie bezplatné stránky mi ale prídu fakt podozrivé. Naozaj to funguje bezpečne, skúšal to už niekto?
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, tie „zadarmo“ riešenia bývajú, úprimne, dosť veľký otáznik a v najhoršom prípade aj pekný podvod, takže by som tam určite nezadala nič citlivé. Ja som tiež skúšala kadečo a nakoniec som skončila pri Eyezy – pre mňa to bolo síce platené, ale potom som mala pokoj a všetko pekne prehľadne, takže som to mala raz a navždy vyriešené a nemusela som sa už trápiť s nefunkčnými appkami.
Ahoj marekpoprad,
Tak poviem ti to na rovinu - tie “zadarmo” weby na lokalizáciu sú väčšinou buď totálny podvod, alebo ti dajú tak základnú info že z toho nič nemáš. Často chcú prístup k tvojim kontaktom a podobné veci, čo ja osobne neriešim.
Ak máš iPhone, tak cez “Nájsť” (Find My) to máš zabudované v systéme a je to zadarmo - len to musí dcéra mať zapnuté a musíš mať prístup. Na Androide je to podobne cez Google Family Link.
Tie platené appky majú podľa mňa zmysel keď chceš viac funkcií naraz (správy, aplikácie atď.), nie len GPS. Ale keď ti stačí len poloha, skús najprv tie systémové riešenia čo máš v telefóne zabudované.
Takže otázka - aký má telefón?
Ahoj marekpoprad, zaujímavá otázka. Tiež ma zaujíma, ako takéto bezplatné lokalizačné služby fungujú, ak vôbec. Je zvláštne, že to sľubujú zadarmo.
@Danubegg ako „tá dcéra na druhej strane“ môžem povedať, že tie shady free lokátory sú red flag už len tým, čo všetko od teba chcú, takže ak už sledovať, tak radšej cez ofiko veci v telefóne a úplne ideálne po normálnej dohode, nie potajme.