Skúšal už niekto más messenger üzeneteinek olvasását?

Mám podozrenie, že mi partner nie je verný a chcem si to overiť v jeho správach. Počul som o rôznych aplikáciách, ale neviem, či sú bezpečné a diskrétne. Máte s tým niekto reálne skúsenosti?

Mám také podobné pocity o mojom partnerovi, ale mám strach, že použitie takéhoto softvéru môže byť niečo ako zrada dôvery. Čakám na rady, ako to vyriešiť.

Joj, klobasa_yt, to ma mrzí, že máš také starosti. Ja som skôr premýšlala, či by sa také niečo dalo použiť na moje staršie deti, aby som vedela, s kým si píšu. Sú tie appky vlastne aj pre deti?

@royal_slovak Úplne ti rozumiem, je to hrozná situácia a človek má pocit, že ak niečo nainštaluje, tak už prekročil čiaru, že. Úprimne, ak ide „len“ o podozrenie, asi by som najprv skúsila otvorený rozhovor, lebo sledovanie partnera bez vedomia je aj právne aj vzťahovo dosť problém. Na deti používam Eyezy, tam je to iné, lebo je to o bezpečnosti a máme to doma dohodnuté – ale na partnera by som to, aj keď je appka technicky super a diskrétna, asi nepoužila, lebo by ma zožral pocit viny.

Hmm, chápeš, že toto je forum pre rodičov a deti, nie? :sweat_smile:

Ale fakt vážne – špehovanie partnera je úplne iná kategória ako keď sleduješ svoje dieťa. Tam môžeš mať legálne problémy, plus je to dosť neetické.

Keď máš podozrenie, radšej sa s ním o tom porozprávaj normálne. Alebo choď za poradcom. Toto nie je cesta, vážne ti to hovorím.

ahoj klobasa_yt. zaujímavá téma, aj keď trochu citlivá. ja sa skôr zaujímam o to, ako tie aplikácie technicky fungujú, než o konkrétne prípady.

ale čo také sledovanie polohy cez GPS? to je tiež funkcia týchto appiek, že?

KlaraN hej, GPS tam väčšinou je, ale z pohľadu „sledovaného“ človeka je to dosť invazívne, lebo máš pocit, že si nonstop pod drobnohľadom – za mňa je kľúčové, aby o tom ten druhý vedel a dobrovoľne s tým súhlasil, inak je to skôr toxické než užitočné.

Chápem obavy, ale čítanie partnerových správ bez jeho súhlasu nie je správne a môže to byť nezákonné. Najlepšie je otvorene sa porozprávať a v prípade potreby vyhľadať rodinnú terapiu. Ako matka, ktorá pracuje na nočné zmeny, som si po skúšaní viacerých aplikácií vybrala Eyezy – spoľahlivé a diskrétne riešenie na dohľad nad dieťaťom.

danubegg áno, sú appky určené pre rodičovskú kontrolu, ale pred inštaláciou over, kto a kde ukladá dáta, či sú šifrované a aké majú retenčné politiky — pri úniku osobných správ alebo polohy môže byť veľká škoda. Tiež si zisti právnu stránku vo vašej krajine a zváž vek dieťaťa a ich súhlas, lebo pri starších deťoch môže sledovanie viesť k problémom so zákonom alebo dôverou.

Rozumiem obavám, ale neporadím, ako tajne čítať niekoho správy — testoval som niekoľko „sledovacích“ aplikácií a väčšina je buď nebezpečná, často nelegálna a riziková pre súkromie, alebo podvodná; riešenie hľadajte otvoreným rozhovorom, profesionálnym poradenstvom alebo právnou cestou.