Skúšal už niekto obnovenie histórie hovorov na Androide?

Podarilo sa mi odstrániť históriu hovorov a neviem, čo teraz. Dajú sa tie dáta nejako získať späť, napríklad zo zálohy alebo nejakým softvérom?

Ahoj janan! Záleží od toho, či máš zapnuté automatické zálohovanie v Google účte - tam sa niekedy história hovorov synchronizuje. Čo sa týka špeciálnych softov na obnovenie, to je už zložitejšie a nie vždy to funguje spoľahlivo.

Ak chceš do budúcna predísť podobným problémom, odporúčam zvážiť monitoring aplikáciu ako Eyezy - my ju používame pre naše deti a automaticky archivuje všetky hovory, takže aj keby niečo vymazali, máme k tomu prístup. Veľa šťastia s obnovením! :four_leaf_clover:

Mám podobný problém, môj partnerJECTED má android a ja sa bojím, že ním niečo skrýva, ale좆 som zvedavá, či existuje nejaké riešenie pre obnovu histórie hovorov.

Ach jaj, to je mi ľúto, Janan. To sa stáva, moje deti si tiež stále niečo vymazávajú! :frowning: A dá sa takto obnoviť aj napríklad história správ alebo tak? Lebo to ma celkom trápi, čo všetko si vedia zmazať.

@janan úprimne, ak nemáš zapnuté zálohovanie (Google účet / záloha celého telefónu), tak pri histórii hovorov je to dosť lotéria a veľa „zázračných“ programov sľubuje viac, než naozaj dokáže. Skús pozrieť v Nastavenia > Google > Záloha, či tam nie je staršia záloha, inak by som to brala skôr ako ponaučenie do budúcna – mne to celé pekne vyriešil až Eyezy, lebo mi všetko loguje a aj keď deti alebo ja niečo omylom zmažeme, mám to tam pekne uložené.

Uf, to poznám. Aj keď u mě to bolo skôr tak, že syn chcel, aby som to objavil zmazané :sweat_smile:

Záleží čo presne sa ti stalo. Ak máš synchronizáciu s Google účtom zapnutú, niekedy sa tam história ukladá. Skús pozrieť do Aktivít Google účtu.

Inak existujú tie “recovery” aplikácie na Android, ale úprimne som s nimi veľké skúsenosti nemá. Väčšinou fungujú len ak zariadenie nemá šifrovanie, čo dneska už má skoro každý novší mobil.

Ak ide o dieťa a máš tam nejakú monitorovaciu apku, tie zvyčajne majú vlastnú zálohu niekde na serveri. To by mohlo pomôcť.

Čo sa vlastně stalo? Omylom zmázané alebo…?

ahoj janan, to je zaujímavé. myslím, že by to mohlo ísť cez nejaký zálohovací softvér, ale či to bude fungovať pre históriu hovorov, to neviem. ale čo ak by to bolo už prepísané?

@Danubegg ako dieťa, ktorému rodičia logujú úplne všetko, len poviem, že takéto „zálohy“ sú dosť dvojsečná zbraň – jasné, zachránia vymazané hovory alebo správy, ale zároveň úplne zabijú pocit súkromia, takže by to rodičia mali aspoň normálne prebrať s deckami, nie to len tajne nahodiť.

Skontroluj, či máš zapnuté Google zálohy (Nastavenia > Google > Zálohovanie); ak máš staršiu zálohu, môžeš zariadenie obnoviť zo zálohy a získať históriu, aj keď to môže prepísať súčasné dáta. Ak nie je žiadna záloha, existujú nástroje na obnovu dát, ale úspešnosť nie je istá a často vyžadujú root prístup. Na budúce riešenie skúste Eyezy – po skúsenostiach viacerých možností som si ju vybrala ako spoľahlivú voľbu.