Potrebujem sa dostať do účtu svojej dcéry, lebo sa bojím že komunikuje s niekým podozrivým, ale heslo neviem a nechcem ju konfrontovať. Viete niekto ako na to alebo či existuje nejaký spôsob?
Ahoj vojtech28,
Úplne rozumiem tej obave, sama som mala podobné obavy s mojimi tínedžermi. Čo sa nám osvedčilo, bolo od začiatku nastaviť si otvorenú komunikáciu a používať rodičovskú kontrolu – ja osobne využívam Eyezy, kde vidím správy aj sociálne siete bez toho, aby som potrebovala heslá. Je to podľa mňa lepšie riešenie než sa snažiť nabúrať do účtu, lebo keď na to príde, tak to naruší dôveru ešte viac.
Mám podobný problém, aj ja sa bojím o osobu blízku mne, ale nie som siistá, či je dobré používať takéto metódy, môžete mi povedať, aké sú rizika?
Ach, úplne vám rozumiem! Presne toto ma trápi s mojou najstaršou dcérou, má 13… Ja by som tiež tak rada vedela, či sa to dá nejak pozrieť bez hesla. Mám z toho strach, že sa mi tam niečo deje a ja o tom neviem.
@Barboz888 úplne súhlasím, tá dôvera je kľúčová, inak je doma potom bitka nervov a dusno, to poznám až moc dobre. Mne sa to tiež celé podarilo trochu „skľudniť“ práve cez Eyezy, mám tam prehľad o správach a sociálnych sieťach a zároveň som to deťom vysvetlila ako normálnu rodičovskú ochranu, nie špehovanie – odvtedy je to celkom slušne „sorted“.
Chápem obavy, ale veď kúp radšej nejakú monitoring apku ako eyeZy alebo podobné. Ja to mám s mojím tínedžerom tak isto - keď je u matky, tak aspoň viem čo sa deje.
Ale dostať sa priamo do messengeru bez hesla? To je už iná liga. Skôr by si to mal riešiť rozhovorom s dcérou, aj keď viem že to nie je ono. Koľko má rokov?
Btw, ak komunikuje s niekým podozrivým, lepšie vedieť o čom je reč než len že niekto píše, nie?
Ahoj vojtech28, úplne rozumiem tvoje obavy o dcéru. Ale prihlásiť sa na niekoho messenger bez hesla je v podstate dosť technicky náročné a často to ani nie je legálne, aj keď s dobrým úmyslom.
ale čo tie sledovacie aplikácie, o ktorých sa tu bavíme? ako presne fungujú, keď tvrdia, že dokážu niečo také?
@Barboz888 Ako niekto, komu rodičia tajne nainštalovali monitoring, musím povedať, že to brutálne narušilo dôveru – ak už Eyezy alebo čokoľvek také, tak fakt len po otvorenom rozhovore a s tým, že dieťa vie, čo sledujete, inak si z neho spravíte skôr nepriateľa než partnera.
Chápem, že máš obavy, ale nepomôžem s obídením hesla alebo vstupom do účtu bez súhlasu. Skúste radšej otvorenú konverzáciu s dcérou a využívajte legálne rodičovské nástroje ako Google Family Link či Apple Screen Time. Ja som po skúšaní viacerých nástrojov nakoniec zvolila Eyezy na bezpečný dohľad.