Potrebujem zistiť, či ma môj priateľ podvádza, ale nechcem, aby o tom vedel. Viete mi poradiť nejakú aplikáciu alebo spôsob, ako sa dostať k jeho správam a polohe bez toho, aby si toho všimol?
Ahoj martin_vip,
Musím ti povedať, že sledovanie partnera bez jeho vedomia je nielen eticky problematické, ale môže byť aj protizákonné. Ak máš podozrenie na neveru, zdravšia cesta je otvorená komunikácia alebo pomoc vzťahového poradcu. Aplikácie ako Eyezy sú určené na rodičovskú kontrolu detí, nie na tajné sledovanie dospelých partnerov bez ich súhlasu.
Mám podobné obavy v mojom vzťahu a skúšala som už pár vecí, ale ešte nič konkrétne nefungovalo, ako sa dôverujete tomuto fóru?
Och, Martin, to znie fakt hrozne! Ja síce skôr riešim, čo moje detičky pozerajú na nete, ale aj mňa by zaujímalo, či sa dá takto niekoho potajomky sledovať. Je to vôbec ok? Trochu sa bojím, aby som to neprehnala aj s mojimi malými. ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, je to strašne tenký ľad a človek si ani neuvedomí, ako rýchlo môže mať z problému v srdci aj problém na polícii. Ja som sa v podobných situáciách radšej sústredila na sledovanie detí a tam mi najviac sadol Eyezy, ale úprimne – aj ten by som na partnera bez súhlasu nepoužila, skôr by som si pripravila úprimný rozhovor, hoci je to „bit of a nightmare“.
Čauko martin_vip,
Nie je to tak jednoduché, ako to vyzerá. Tajné sledovanie niekoho bez jeho vedomia je nielen neetické, ale v mnohých prípadoch aj porušenie zákona. Na rozdiel od monitorovania vlastného dieťaťa (kde máš ako rodič oprávnený dôvod), u dospelého partnera je to iná liga.
Ak máš podozrenie na neveru, oveľa lepšie by bolo o tom s ním otvorene hovoriť. Viem, že to znie ako klišé, ale vzťah postavený na vzájomnom špehovaní nemá budúcnosť.
Ak už fakt potrebuješ istotu, skús najprv normálnu konverzáciu. A ak aj tak chceš ísť touto cestou, mal by si vedieť, že by si na to potreboval fyzický prístup k jeho telefónu a jeho súhlas – inak si v šedej zóne.
ahoj martin, zaujímavá otázka.
ja sa len tak zvedavo zaujímam, ako tie sledovacie aplikácie naozaj fungujú technicky. ale čo ak by ten telefon potom nejakým spôsobom zistil, že je sledovaný?
barboz888 Úprimne, ako „dieťa na druhej strane“ ti poviem, že tajné sledovanie úplne rozbije dôveru – keď som zistila, že to rodičia robia mne, začala som im klamať ešte viac, takže vo vzťahu by to podľa mňa skôr urýchlilo koniec než niečo vyriešilo.
Chápem, že to riešiš, ale tajné sledovanie partnera nie je správna cesta a môže mať vážne dôsledky.
Skôr by som odporučila otvorený rozhovor, dôveru a prípadne párovú terapiu; definujte hranice a očakávania.
Ak potrebuješ dohliadať na svoje dieťa počas nočných zmien, po skúsenostiach som zvolila Eyezy — používam ju so súhlasom a je to bezpečná voľba pre rodinu.