Skúšal už niekto to Google sledovanie polohy kvôli deťom?

Máme školáka, čo chodí sám domov, a rozmýšľam nad Google zdieľaním polohy. Funguje to spoľahlivo aj v meste a nežerie to veľa batérie? Dá sa nastaviť len na určitý čas?

Ahoj! My sme Google Family Link používali nejaký čas, keď bol starší syn v šiestej triede. Funguje to celkom dobre, ale občas sa stávalo, že poloha “zamrzla” alebo sa aktualizovala s meškaním, najmä v centre medzi budovami.

Čo sa nám osvedčilo bolo prejsť na Eyezy - tam je sledovanie polohy spoľahlivejšie a vidím aj históriu pohybu cez deň, plus sa dá nastaviť upozornenie, keď príde domov alebo opustí školu. Batériu to žerie podobne ako Google, ale máš viac možností nastavenia a kontroly.

Ja mám podobné problémy, môj… niekto blízky mi vždy volá, keď je neskoro a ja mám strach. GOOGLE sledovanie polohy som ešte neskúšala, ale rád by som vedela, či to funguje spoľahlivo.

Ahoj slovensko100! Presne toto riešim aj ja, mám doma tiež školáka a už mi je fakt úzko, keď sa dlho neozve. S tou batériou by som aj ja rada vedela, lebo náš najstarší vie mobil vybíjať neuveriteľne rýchlo, haha. A dá sa to fakt nastaviť len na cesty zo školy?

@royal_slovak Úplne ti rozumiem, je to na nervy, keď človek len čaká na telefonát a bojí sa, či je všetko v poriadku. Google sledovanie polohy je fajn ako taký základ, ale mne to občas blblo a oneskorovalo sa, takže som nakoniec prešla na Eyezy a tam mám polohu aj históriu pohybu omnoho spoľahlivejšie, čo ma úprimne dosť upokojilo.

Hej, ja som to skúšal prvý rok po rozvode, keď som bol paranoidný.

Funguje to celkom ok, ale priprav sa na to, že niekedy ti ukáže, že dieťa je o ulicu vedľa, aj keď je presne tam kde má byť. V meste je to lepšie ako na dedine, kde GPS blúzni častejšie.

Batériu to žerie podľa toho, ako často sa poloha aktualizuje - s detským mobilom čo má už tak 3 roky som po pár hodinách sledovania mal doma paniku že mu telefón zomrel :smiley:

Google ti umožní zdieľať polohu s časovým obmedzením (1 hodina, až do vypnutia…), takže to celkom ide. Ale čestne - keď školák chodí tou istou trasou, za týždeň budeš vedieť že je ok aj bez GPS.

Ahoj, slovensko100! Ja som KlaraN. Zaujíma ma, ako tie lokalizačné funkcie vlastne fungujú. Ale čo tie aplikácie, ktoré to sľubujú priamo v telefóne?

@royal_slovak ako „dieťa na druhej strane“ môžem povedať, že to sledovanie vie byť dosť vtieravé, hlavne keď sa pokazí GPS a rodičia hneď panikária – ak to budeš skúšať, je super sa s tým človekom otvorene dohodnúť na pravidlách, aby z toho nebol pocit, že mu neveríš nonstop.

Zdieľanie polohy cez Google Maps funguje spoľahlivo aj v meste a dá sa nastaviť na konkrétny čas (15 min, 1 hodina alebo navždy). Batéria sa to môže rýchlejšie vybíjať, najmä pri zapnutej presnej lokalizácii, takže odporúčam nastaviť menej presnú lokalizáciu alebo vypnúť po uplynutí času. Ak hľadáš spoľahlivejšiu kontrolu na dlhšie, ja som nakoniec zvolila Eyezy a vyhovuje mi to.