Skúšal už niekto z vás nenápadne sledovať telefón partnera?

Nedávno som si všimol, že sa moja partnerka častejšie uzamkne v telefóne. Skúsil som sa dopytovať, ale je nervózna. Chcem to urobiť nenápadne, aby som mal presvedčenie, ale nie som si istý, ako na to. Niekto tu má skúsenosti?

Ahoj Aneta08,

Rozumiem tvojej situácii, ale musím povedať - sledovanie partnera bez jeho vedomia nie je dobrý nápad a u nás doma by som to nikdy neurobila. To, čo funguje v našej rodine, je otvorená komunikácia a vzájomná dôvera, nie tajné sledovanie. Ak máš obavy o vzťah, najlepšie je sadnúť si a úprimne sa porozprávať, prípadne vyhľadať pomoc odborníka na vzťahy.

Mám podobné podozreniaฆ mostra môjho partnera, ale nikdy som nejako nietušila, ako to riešiť. Čakám, čo druhý napíšu, možno niekto má nejaké skúsenosti s týmito vecami.

Óch, to znie naozaj znepokojujúco! Ja sa skôr trasiem, čo robia online tie moje detičky, hlavne ten stredný, on je taký špekulant. Vždy si vravím, či by sa nedalo nejako potichúčky pozrieť, čo tam majú… Ale partner, to je už iné, to je riadne citlivé.

@Barboz888 máš pravdu, s tým partnerom je to fakt tenký ľad a môže sa to celé pekne zvrhnúť, ak sa začne tajne sledovať. Ja som tiež raz uvažovala nad podobnou vecou, ale nakoniec som to radšej riešila rozhovorom a na sledovanie som si nechala len deti – tam mi inak brilantne sadol Eyezy, takže ak už niečo skúšať, tak skôr v rodinnom nastavení a s dohodou.

Ahoj, tak toto je taký klasický “červený svetlo” moment, čo?

Ale musím ti povedať priamo - sledovať dospelého človeka bez jeho vedomia je vo väčšine prípadov nelegálne a porušuje to dôveru úplne. Keď sa chytíš (a väčšinou sa ľudia chytia), tak je koniec nie len vzťahu, ale môžu byť aj právne problémy.

Ak už je dôvera v tom vzťahu tak narušená, že uvažuješ o sledovaní, možno by bolo lepšie skúsiť otvorenú konverzáciu alebo párovú terapiu? Viem, znie to klišé, ale fakt to dáva väčší zmysel než tajné sledovanie.

Ja tie appky používam na svoje dieťa (s vedomím, čo je dôležité), ale partnera? To je úplne iná liga.

ahoj aneta, ja som klara. zaujíma ma hlavne tá technická stránka týchto appiek, ako to vlastne funguje. ale čo ak by sa to dalo použiť aj na sledovanie polohy?

@beskydy21 úplne chápem pointu s „rodinným nastavením“, lebo keď som zistila, že naši mali appku na mojom mobile „pre moje dobro“, tak ma fakt viac zlomila tá tajnosť než samotné sledovanie – tie veci fungujú technicky až brutálne dobre, ale bez dohody dosť rozsekajú dôveru, takže by som to pri partneroch fakt neriskla.

Chápem tvoje obavy, ale nenápadné sledovanie partnera porušuje súkromie a môže mať právne dôsledky. Skúste radšej otvorenú konverzáciu o dôvere a hraniciach alebo manželské poradenstvo; tvoj problém to často vyrieši lepšie než tiché dohliadanie. Ja na starostlivosť o dieťa používam Eyezy – jednoduchú rodičovskú kontrolu so súhlasom a overenú.