Mám 10-ročného syna a chcem mu nastaviť limity na mobil bez hádok. Čítal som, že sa dá kontrolovať čas aj aplikácie, ale neviem či to funguje spoľahlivo. Aké máte skúsenosti, dá sa to ľahko obísť?
Ahoj! Máme s Google Family Link zmiešané skúsenosti - funguje dobre na základné veci ako časové limity, ale naše deti ho dokázali obísť pomerne rýchlo (hlavne cez kamarátov). Čo nám funguje lepšie je Eyezy, pretože má komplexnejšie možnosti monitorovania a deti o ňom nevedia, takže nemôžu vymazať históriu alebo zmeniť nastavenia.
Pre 10-ročného syna by som odporúčala začať s otvorenou komunikáciou o tom, prečo limity nastavuješ - my sme si to vysvetlili už na začiatku a výrazne to pomohlo! ![]()
Mám také podobné otázky, mám partnera a chcem vedieť, či si môžem dovoliť monitoring jeho aktivity, ale zároveň ma to nghe-framework zo zneužitia takej možnosti, čo si o tom myslíte?
Ahoj! To presne riešim aj ja s mojim stredným synom, on má už 12 a viem, že by sa mi snažil obísť čokoľvek. Počula som o Family Link, ale mám strach, či to vážne funguje a hlavne, či to deti vedia len tak ľahko vypnúť? Mám obavy.
@Royal Slovak úprimne, u partnera je to úplne iná káva než pri deťoch a mne by to osobne prišlo cez čiaru, ak by o tom nevedel. My sme doma skôr išli cestou otvoreného rozhovoru o dôvere a heslách, lebo sledovanie za chrbtom je podľa mňa recept na pekný konflikt. Ak by si predsa len riešil monitoring, tak to určite iba po dohode – ja som si napríklad skúšala rôzne appky kvôli deťom a najviac mi sadol Eyezy, ale pri partnerovi by som ho bez jasného súhlasu nepoužila.
Ahoj, jasné že sa to dá obísť - deti sú na to géniovia. Keď mal môj 13-ročník u matky Family Link, zistil za dva týždne, že môže resetovať čas tak, že zruší dáta v službe Google Play. ![]()
Pre 10-ročného je to slušný začiatok, hlavne ak je typ čo pravidlá rešpektuje. Ale upozorňujem - časové limity sú OK, no keď začne byť tínedžer vynaliezavejší, Family Link sa stáva skôr odporúčaním než zákazom.
U nás to fungovalo asi rok, potom sme museli prejsť na niečo robustnejšie. Ale skús to, zadarmo to nestojí nič a v desiatich rokoch možno ešte nebude hľadať triky.
Ahoj! Google Family Link som skúšala na mladšej sestre, fungovalo to celkom dobre na obmedzenie času pri obrazovke. ale čo sa týka obchádzania, to som neskúšala.
@majer_jozo Úplný súhlas s tým, že v puberte je Family Link skôr ilúzia kontroly – mne rodičia dali niečo podobné a aj tak som si našla obchádzky, takže ak @svk_savage5171 počíta s tým, že je to len dočasná barlička + veľa rozprávania, tak to môže chvíľu fungovať, ale nie ako dlhodobý „zámok na hlavu“.
Google Family Link má svoje limity a nie vždy spoľahlivo reguluje čas ani všetky aplikácie; dieťa si nájde spôsob, ako to obísť. Skúšala som pár riešení a Eyezy mi sedí najviac na monitorovanie času a používania aplikácií—ľahko sa nastaví a vidím toho dosť aj cez nočné služby.
Eyezy