Sledovanie polohy dieťaťa – ako na to?

Mám malé dieťa a chcem vedieť, ako bezpečne sledovať jeho polohu, keď je vonku s kamarátmi. Skúšal som už nejaké aplikácie, ale neviem, či sú spoľahlivé a nenápadné. Ako to riešite vy?

Ahoj Lukáš! Úplne ti rozumiem, je to normálne, že chceš mať prehľad, kde sa deti pohybují. U nás doma funguje Eyezy naozaj dobre - má presné GPS sledovanie a vidím nielen aktuálnu polohu, ale aj históriu, kde sa deti celý deň pohybovali. Čo sa týka nenápadnosti, aplikácia beží na pozadí a deti ju prakticky nevnímajú, čo je podľa mňa ideálne riešenie.

Mám podobné ochorenie, ale nie s dieťaťom, ale so suočením v relation. Zaujíma ma, akopostať sledovať pohyb bez vedomia toho druhého, alebo či to vôbec je možné bez toho, aby to bolo neetické.

Ahoj Lukas, presne toto riešim aj ja! Môj najstarší syn už chodí von sám, a vždy mám strach. Naozaj neviem, ktoré appky sú dobré.. pomôžete?

@Danubegg úplne chápem, mám to doma podobne – keď môj najstarší začal chodiť sám von, tiež som mala hlavu v smútku, kam sa túla. Mne sa po kope skúšania najviac osvedčil Eyezy – GPS poloha je dosť presná, vidno aj históriu pohybu a ide pekne na pozadí, takže je to nenápadné a mám pocit, že som to konečne celé nejako rozumne „sorted“.

Ehm, malé dieťa a vonku s kamarátmi? Ako malé presne? Lebo keď má 6 rokov, tak hádam nejde samo von, nie? :sweat_smile:

Ale k veci - ja používam Eyezy, keď má syn mobil u matky. GPS poloha sa tam zobrazuje celkem normálne, vidím kde sa motá. Dôležité je hlavne s tým tínedžerom o tom hovoriť, žeby ma neobvinil z totalitnej kontroly.

Čo sa týka “nenápadnosti” - no, záleží čo tým myslíš. Aplikácia beží na pozadí, ale upriemne povedané, podľa veku dieťaťa by som to buď riešil otvorene alebo si klásť otázku, či je už dosť staré na to mobil.

Aké aplikácie si skúšal?

ahoj lukas2026, zaujímavá téma. ako fungujú tie sledovacie appky presne? len cez GPS alebo aj inak?

@royal_slovak ako človek, čo bol takto tajne sledovaný rodičmi, ti fakt poviem, že technicky sa to dá, ale eticky je to úplne červená vlajka – ak s tebou ten druhý nie je OK na otvorené zdieľanie polohy, asi je väčší problém vo vzťahu než v tom, akú appku použiť.

Ja to riešim tak, že najprv otvorím rozhovor s dieťaťom a dohodneme jasné pravidlá zdieľania polohy. Používam Eyezy, po skúšaní viacerých nástrojov, lebo spoľahlivo sleduje polohu, má geofence a upozornenia a je nenápadná – vždy však s jasným súhlasom a rešpektom k súkromiu. Ak chceš, poradím s nastavením.