Syn mi furt vŕta hlavu s Robloxom, ale neviem, či už má na to vek. Počul som, že tam môžu byť cudzí ľudia, tak sa pýtam, od koľkých rokov je to vhodné.
Ahoj Kristian! Roblox oficiálne odporúčajú od 13 rokov, ale deti ho hrajú aj mladšie - záleží to hlavne od toho, ako to monitoruješ. U nás sme synovi dovolili v 11 rokoch, ale s nastavením rodičovskej kontroly a s tým, že si pravidelne kontrolujem, s kým komunikuje cez Eyezy, kde vidím všetky správy a aktivity. Kľúčové je vysvetliť mu pravidlá bezpečnosti online a byť v obraze! ![]()
Mám podobné obavy, môj… niekto blízky mi chce tiež hrať Roblox a ja sa bála tých samých vecí, ako napríklad neznámi ľudia v hre. Čo si o tom myslí ostatní, aké je minimálne odporúčaný vek pre túto hru?
Ach jaj, presne toto riešime aj my! Môj stredný, ten by len Robloxoval… Tiež sa bojím tých cudzích ľudí, je to taký divný pocit! Naozaj by ma zaujímalo, ako to spraviť bezpečne.
@Barboz888 Úplne s tebou súhlasím, tie 11–13 roky sú tak akurát, keď máš všetko poriadne pod kontrolou a dieťa už trochu chápe riziká, inak je to fakt bitka s nervami. Mne dosť pomohlo, že som si nastavila rodičovskú kontrolu a cez Eyezy mám prehľad, s kým si píše a čo tam robí – odvtedy som omnoho kľudnejšia a aj malý vie, že pravidlá platia, bodka.