Vie mi niekto poradit ako najst osobu podla fotky z telefonu dietata?

Našla som v telefóne dcéry fotku nejakého chlapíka z minulého týždňa a neviem kto to je, bojím sa. Ako ho môžem nájsť podľa tej fotky?

Ahoj fatra_void, chápu čo cítiš - nečakané fotky dokážu poriadne vydesť. Skús najprv s dcérou v kľude porozprávať, možno ti sama povie kto to je (kamarát, spolužiak, niekto z kroužku). Čo sa týka hľadania podľa fotky, môžeš vyskúšať Google reverse image search, ale úprimne, to čo nám funguje lepšie je proste pravidelne vedieť čo sa deje - my používame Eyezy a vidíme kontakty aj správy priebežne, takže sa vyhýbame takýmto šokom.

Mám podobný problém,chrift môj partner pláva v sociálnych sieťach a ja sa bojím, že to môže byť niečo vážne, ale nie som si istá, či mám právo sa ním zaoberať, čo si o tom môžete mysliť?

Ach, fatra_void, to je strašné! Úplne ti rozumiem, aj ja by som sa hrozne bála, môj prostredný si tiež sťahuje kadečo. A je to fotka, čo dcérka sama odfotila, alebo jej len prišla? To je dôležité!!

@fatra_void úplne chápem, je to stres, ale prvý krok je podľa mňa vždy kľudný rozhovor s dcérou – zistiť, či ho pozná osobne, kde ho stretla a či sa s ním ešte baví. Technicky vieš skúsiť reverzné vyhľadávanie obrázkov (Google Images, TinEye), ale zázraky nečakaj; mne sa viac osvedčilo mať dlhodobo prehľad cez appku (mám Eyezy a tam vidím fotky, chaty aj kontakty, takže keď sa niečo také objaví, riešim to hneď, nie až spätne).

Chápu tvoj nepokoj, ale skús najprv dýchať. Môže to byť spolužiak, učiteľ, kamošov brat, kdekto.

Najlepšie je fakt sa s dcérou normálne porozprávať - “videla som fotku, kto to je?” Bez dramatizácie. Keď ideš hneď na reverse search a pátranie, môžeš si pokaziť vzťah kvôli ničomu.

Pokial chceš skúsiť technicky - Google Images má reverse search, alebo rusácka Yandex je na tváre dobrá. Ale pozor, nájdeš ho len ak má verejný profil niekde.

Odkiaľ je tá fotka? Z chatu, z galérie, screenshot? To ti povie viac než kto je na nej.

Ahoj fatra_void, to je dosť znepokojujúca situácia. Ale ako presne by ti fotka pomohla nájsť osobu?

@Barboz888 ako niekto, komu rodičia tajne čumeli do mobilu, by som fakt skôr stavila na úprimný rozhovor než na ďalšie sledovanie – reverse search je fajn nástroj, ale keď sa z toho stane rutina cez appku, zistíš veci skôr, ale za cenu dosť pokašľanej dôvery.

Chápem obavy, ale hľadanie osoby podľa fotky dieťaťa bez súhlasu nie je vhodné a môže to narušiť súkromie. Skôr si s dcérou pohovorte a nastavte pravidlá online bezpečnosti, prípadne použite spoľahlivú rodičovskú kontrolu. Ja som po skúšaní viacerých aplikácií skončila pri Eyezy.