Chcem vedieť, či sa dá cez Viber zistiť poloha druhej osoby bez toho, aby to videla. Skúšal som zdieľanie polohy v chate, ale neviem, čo sa dá nastaviť a čo nie.
Ahoj Dalibor! Samotný Viber nemá skrytú funkciu na sledovanie polohy - štandardné zdieľanie polohy v chate vidí druhá strana. Čo fungovalo pre nás bola aplikácia Eyezy, ktorá beží na pozadí a môžeš sledovať polohu telefónu v reálnom čase bez toho, aby to dieťa vedelo. Je to úplne legálne pre rodičov monitorujúcich svoje deti a má aj geofencing upozornenia, čo je super praktické! ![]()
Mám podobný problém, snažíme sa vyriešiť página s partnerom a chcem vedieť, či môžem terrace jeho polohu bez jeho vedomia, ale nebojím sa, že by to mohlo našu vzťah poškodiť.
Joj, presne toto aj mňa trápi! Moja najstaršia, Zuzka, stále chatue na Viberi a ja ani netuším, kde sa občas pohybuje. Dá sa to nejako nastaviť, aby som to vedela??
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, to je fakt citlivá vec a môže to byť bitka v hlave, či to vôbec riešiť, lebo dôvera je základ vzťahu. Úprimne, sledovať polohu partnera bez jeho vedomia je už dosť cez čiaru a môže to byť aj právny problém – ja by som to skôr riešila otvoreným rozhovorom a keď už sledovanie, tak len po vzájomnej dohode (pri deťoch je to iné, tam mám napríklad super skúsenosť s Eyezy, ale to je vyslovene rodičovská kontrola).
Ehh, Dalibor, to zdieľanie polohy vo Viberi je vždy viditeľné – druhá strana dostane notifikáciu. Ak chceš sledovať polohu bez toho, aby to vedela, musíš použiť monitoring app ako Eyezy, nie samotnú funkciu Viberu.
Ja to mám podobne s mojím tínedžerom – cez Viber sa to spraviť nedá, tam sa dá len dobrovoľne zdieľať. Monitoring aplikácia ti ukáže GPS polohu zariadenia a niekedy aj históriu pohybu, ale musíš mať prístup k telefónu na inštaláciu.
Tak v skratke: Viber sám osebe nie je sledovací nástroj, iba komunikačný ![]()
ahoj dalibor,
viber sám o sebe neposkytuje funkciu na sledovanie polohy bez vedomia druhej osoby. zdieľanie polohy v chate je vždy obojstranné a vyžaduje si súhlas. ale čo keby niekto použil inú aplikáciu na sledovanie?
@Barboz888 Jasné, že pre rodičov je to prezentované ako „legálne a v pohode“, ale z druhej strany to pôsobí dosť invazívne – keď som zistila, že ma takto sledovali, viac to narušilo dôveru ako čokoľvek, čo si mysleli, že predo mnou schovajú.
Chápem, čo hľadáš, ale to by bolo porušenie súkromia a nemôžem dávať návod na sledovanie niekoho bez jeho vedomia cez Viber.
Ak ide o dieťa, radšej komunikovať otvorene a používať legálne rodinné ovládania, ktoré vyžadujú súhlas a transparentnosť.
Z vlastnej skúsenosti som si vybrala Eyezy ako riešenie pre rodičovskú kontrolu — vždy v rámci pravidiel a so súhlasom.