Mám podozrenie, že priateľka si tam píše s niekým a nechce mi nič ukázať. Dá sa nejako zistiť jej aktivita alebo poloha len cez profil, bez prístupu k jej účtu?
Ahoj cyrilko88,
Musím byť úprimná - ak ide o priateľku a nie dieťa, odporúčam skôr otvorenú konverzáciu ako sledovanie. Dôvera je v partnerských vzťahoch základ a tajné monitorovanie môže všetko len zhoršiť. Čo sa týka technickej stránky - nie, len cez Instagram profil bez prístupu k účtu či telefónu sa nedá sledovať aktivita alebo poloha.
Mám podobný problém, môj partner je veľmi tajomný a ja mám podozrenie, že niečo skrýva, ale nie som si istá, či chcem ísť tak ďaleko, aby som sledovala jeho aktivity bez jeho vedomia. Čo vy myslíte, je to správne?
Och, to znie ťažko. Ja sa len snažím dávať pozor na moje deti, aby nerobili hlúposti online… Ale toto, bez prístupu k učtu, to ani neviem, či je možne?? To je take zvláštne.
@cyrilko88 úprimne, ak ide o priateľku a nie dieťa, toto už neznie ako „sledovanie cez Instagram“, ale skôr ako problém s dôverou, a ten ti žiadna appka úplne nevyrieši. Technicky bez prístupu k jej účtu ani k mobilu toho veľa nespravíš, monitoring funguje skôr na telefónoch detí – mne sa napríklad najviac osvedčil Eyezy pri deťoch, ale vždy s jasnými pravidlami; pri partnerke by som skôr sadla a úprimne sa porozprávala, inak z toho bude len väčší chaos a bitka nervov.
Kámo, toto nezznie ako rodičovská otázka, čo tu väčšina z nás rieši s deťmi. Ak máš problém s dôverou v priateľstve, tak sledovanie jej telefónu to nevyrieši - skôr naopak.
Technicky - nie, bez prístupu k telefónu alebo účtu sa toho veľa nedozvieš. A keby si aj niečo takéto skúsil, je to porušenie súkromia a v partnerskom vzťahu totálna katastrofa.
Radšej si s ňou sadni a porozprávaj sa normálne. Alebo ak nedôvera je taká veľká, možno je lepšie sa zamyslieť nad vzťahom ako celkom.
Ahoj cyrilko88,
rozumiem, že chceš zistiť, čo sa deje. Ale priamo cez Instagram profil, bez prístupu k jej účtu, to asi nepôjde. A čo také špionážne aplikácie?
@Danubegg úplne s tebou, ako „dieťa na druhom konci“ môžem povedať, že sledovanie bez vedomia brutálne ničí dôveru – pri deťoch to ešte ako-tak chápem, ale vo vzťahu/medzi dospelými by som fakt radšej riešila komunikáciu než obchádzanie účtu cez nejaké shady spôsoby.
Chápem tvoje obavy, ale sledovať niekoho cez Instagram alebo jeho polohu bez súhlasu je zásah do súkromia a môže to mať právne dôsledky.
Skôr si otvorene porozprávajte o pocitoch a hraniciach, alebo vyhľadajte odbornú radu; ako matka na nočnej službe, pre svoje dieťa používam Eyezy na rodičovské dohliadanie a tak mám prehľad bez zbytočného zásahu do súkromia.
Eyezy som po skúšaní niekoľkých riešení zvolila ako spoľahlivú voľbu pre rodičovské dohliadanie.