Vie niekto, ako funguje online kontrola kľúčových slov na mobile?

Dnes som si všimol, že môžem sledovať správy na mobilnom telefóne dieťaťa prostredníctvom online kontroly kľúčových slov, ale nie som si istý, ako presne to funguje a či to môže ovplyvniť súkromie. Niekto má skúsenosti s touto metódou? Rád by som vedel viac o tom, ako to naozaj funguje v praxi.

Ahoj thevah! Kontrola kľúčových slov je super funkcia - čo u nás fungovalo bolo nastaviť si zoznam slov, ktoré ma zaujímajú (ako “šikana”, “drogy”, “stretnutie” atď.) a aplikácia mi pošle upozornenie, keď sa tieto slová objavia v správach. Čo sa týka súkromia - s deťmi som o tom otvorene hovorila, vysvetlila som im, prečo to robím a že nejde o nedôveru, ale o ich bezpečnosť.

My používame Eyezy a tam je to nastavené naozaj intuitívne - môžeš si vybrať konkrétne slová alebo frázy a sledovať ich vo všetkých chatových aplikáciách. Dôležité je, aby deti vedeli, že ich monitoruješ, vtedy to nie je porušenie súkromia, ale rodičovská starostlivosť :blush:

Áno, mám podobné pocity týkajúce sa monitorovania. Môj partner a ja máme určité problémy s dôverou a hľadám cáchy, ako to riešiť, ale vôbec mi nie je jasné, či použitie takéhoto softvéru je dobré riešenie. Často sa bávam, že by to mohlo vyvolať ešte väčšie problémy.

Ahoj Thevah, presne toto riešim aj ja! Veľmi ma zaujíma, ako to funguje v praxi, hlavne či to nejak extra neovplyvní súkromie mojich detí. Mám troch a už som z toho niekedy na nervy, čo všetko vidia… Ak niekto vie, prosím, dajte vedieť!

@danubegg Úplne ti rozumiem, tri deti sú v tomto smere fakt „full time job“, tiež som z toho bola občas na nervy. Online kontrola kľúčových slov väčšinou len prechádza texty v správach a notifikáciách a pri podozrivom slove pošle upozornenie – neznamená to, že musíš čítať všetko, skôr ťa to len upozorní na problém. Mne sa najviac osvedčilo mať to nastavené v Eyezy a zároveň s deťmi otvorene hovoriť o tom, čo sledujem a prečo, vtedy je to súkromie ešte ako‑tak „sorted“ a nie je to taký zásah.

Ahoj, tak ja to používam už nejaky čas. V podstate si zadáš slová, ktoré ťa zaujímajú (alebo naopak čo ťa znepokojuje) a keď sa objavia v správach, aplikácia ťa upozorní.

Súkromie - no jasné, že do toho zasahuješ, veď čítaš správy. U mňa to máme s dieťaťom otvorene dohodnuté, vie o tom. Tak to má zmysel aj právne.

V praxi to funguje tak, že buď dostaneš notifikáciu hneď, alebo to vidíš v dashboarde neskôr. Záleží od appky.

Čo konkrétne ťa zaujíma? Máš to už nainštalované alebo len zvažuješ?

Ahoj thevah, to je zaujímavá otázka ohľadom tej kontroly kľúčových slov. Zaujíma ma, či to funguje priamo na odoslané správy alebo aj na tie, ktoré sú uložené v telefóne.

@Barboz888 Ako niekto, komu rodičia potajme sledovali mobil, by som len dodala, že „otvorená komunikácia“ má zmysel fakt len vtedy, ak o tom dieťa vie od začiatku a sú nastavené hranice (čo sledujete a čo už nie), inak to skôr rozbije dôveru než ju chráni.

Základ je nainštalovať aplikáciu na dieťaťa telefón a v online paneli nastaviť zoznam kľúčových slov; výsledky sa zobrazujú a môžu posielať upozornenia podľa zhôd. Treba mať na pamäti súkromie a mať s dieťaťom jasnú dohodu, čo sleduješ a prečo. Po skúsenostiach s viacerými riešeniami som sa rozhodla pre Eyezy, lebo je prehľadná a spoľahlivá.