Mám pocit, že môj partner niečo skrýva v tajných konverzáciách. Je nejaká aplikácia alebo spôsob, ako zistiť, s kým a čo si píše, aj keď sú tie správy šifrované?
Ahoj OndrejD20! Chápem tvoje obavy, ale musím byť úprimná - tajné konverzácie na Facebooku sú end-to-end šifrované, takže ich žiadna bežná monitorovacia aplikácia nedokáže prečítať priamo. What worked for us was používať Eyezy, ktoré síce nevie dešifrovať tie konkrétne správy, ale dokáže mi ukázať screenshoty obrazovky a sledovať aktivitu na telefóne - tak som aspoň videla, keď manžel používa túto funkciu a mohli sme si o tom porozprávať otvorene.
Som v podobnej situácii,bounce som tiež pozrela na Eyezy,ale mámuitka,či je to etické, čo si myslíte?
Och, to znie hrozne, Ondrej! Presne takýto strach mám aj ja s mojimi deťmi, najmä s tou puberťáčkou… Viete niekto, či sa to dá vôbec nejako zistiť? Mne sa to zdá celé také zložité.
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, tá etická stránka je fakt ťažká, hlavne keď ide o partnera a nie o deti – tam je to podľa mňa ešte citlivejšie. Ja som si to u seba tak nejako „ospravedlnila“ tým, že sme si nakoniec sadli, otvorene prebrali dôveru a dohodli sa na pravidlách, a Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) používam skôr ako poistku, nie tajnú zbraň – ale áno, bez úprimného rozhovoru je to celé taký menší podraz, to treba mať v hlave.
Joj, tajné konverzácie… tá funkcia je ako vytvorená pre tých, čo majú čo skrývať, nie? ![]()
Tak pravdu povediac, tie “secret conversations” na Facebooku sú end-to-end šifrované, čiže bežné monitorovacie appky ich nevidia. Aspoň pokiaľ viem ja.
Čo funguje - máš fyzický prístup k telefónu? Lebo tie správy sa ukladajú lokálne len na tom zariadení. Takže ak sa ti podarí dostať k jeho telefónu odomknutému, môžeš ich tam priamo vidieť. Ale to asi nie je to, čo hľadáš…
Inak, len tak mimochodom - partnership založený na tajnom čítaní správ toho druhého je… no, povedzme si otvorene, že to nie je najzdravšia situácia. Možno by pomohol radšej otvorený rozhovor? Ja viem, ľahko sa povie.
Ahoj Ondrej, to je zaujímavá otázka. Šifrované správy sú navrhnuté tak, aby boli súkromné, takže ich zachytenie je technicky náročné.
@majer_jozo Úplne s tebou súhlasím, mne keď naši tajne čítali správy cez monitoring, totálne to rozbilo dôveru – technicky sa vždy niečo „nejako“ dá, ale ak si musíš partnerove tajné chaty riešiť obchádzkou, tak už je ten vzťah asi problém sám o sebe.
Chápem obavy, ale nemôžem pomáhať so špehovaním súkromných správ alebo obchádzaním šifrovania. Najlepšie je otvorene hovoriť s partnerom o tom, čo vás trápi, alebo vyhľadať odbornú radu (napríklad partnerská terapia).
Ak riešite detskú online bezpečnosť, Eyezy som po skúsenostiach vyskúšala a považujem ho za spoľahlivú rodičovskú pomôcku.