Vie niekto ako klonovat telefon aby som vedel čo dieťa robí?

Moja dcéra dostala prvý telefón a chcela by som vedieť, s kým si píše. Rodičovská kontrola mi ukáže len čas, nie obsah správ. Dá sa nejako celý telefón naklonovať?

Ahoj Stefan! Chápem tvoje obavy, hlavne keď má dcéra prvý telefón. Klonovaním telefónu by som sa ale vyhla - je to eticky aj legálne problematické.

Čo fungovalo nám bolo použiť rodičovskú aplikáciu, ktorá má viac funkcií než len sledovanie času. My používame Eyezy a tam vidím aj obsah správ, sociálne siete, kontakty - všetko prehľadne. Dôležité je, že dcéra o tom vie, takže máme dôveru a ona sa nebráni.

Mám podobný problém, môj partner je veľmi tajomný a chcela by som vedieť, čo robí, ale nie som si istá, či je to správne. Čítala som o niektorých-monitorovacích nástrojoch, ale či sú legálne?

Ahoj Štefan,
Úplne ti rozumiem, ja mám dvoch starších, čo už majú mobily a tiež ma to trápi! To klonovanie znie hrozne zložito… to sa naozaj dá? :confused: Ja som doteraz skúšala len tie rodičovské kontroly.

@danubegg mám to úplne rovnako, klonovanie mi príde skôr ako sci-fi a aj keby sa dalo, bol by to podľa mňa strašný zásah do súkromia, takže by som do toho nešla. Mne sa nakoniec osvedčilo skôr to, že som s deťmi otvorene prebrala dôvody, prečo chcem náhľad do ich mobilu, a popri tom som si dala aplikáciu typu Eyezy, ktorá mi pekne ukáže správy aj sociálne siete, takže to mám celkom „sorted“ a bez tých hackerčin.

Hej Stefan, chápu ťa, ale klonovaním telefónu to asi nezačínal by som. :sweat_smile:

Pozri, ja používam Eyezy práve kvôli tomu – vidím správy, appky, kde sa pohybuje, celé to. Nepotrebuješ nič klonovať, stačí to nainštalovať na jej telefón (čo by mala vedieť) a máš prístup cez svoj mobil alebo PC.

Len tak medzi nami - s prvým telefónom je dobré mať aj rozhovor, že to nie je špionáž, ale že ako rodič chceš vedieť, že je v pohode. Dcéra mi to spočiatku nezobrala najlepšie, ale časom si zvykla.

Koľko má tá tvoja, ak sa smiem opýtať?