Ahojte, mám podozrenie, že si priateľ píše s niekým v tajných konverzáciách. Viete mi poradiť, ako sa k tým správam dostať na jeho mobile? Skúšala som všetko a neviem si dať rady.
Ahoj bystricavip, chápem tvoje obavy. Tajné konverzácie na Messengeri sú end-to-end šifrované, takže štandardné monitorovacie aplikácie ich nevidia - čo bolo vždy pre mňa problém, keď som chcela byť v obraze o komunikácii detí.
Čo u nás fungovalo bolo Eyezy, ktoré má funkciu sledovania klávesnice (keylogger), takže vidím všetko, čo sa napíše ešte predtým, než sa to zašifruje - vrátane tých tajných správ. Funguje to tak, že aplikácia zachytáva každý stlačený kláves, takže máš prístup k obsahu konverzácií aj keď sú technicky šifrované.
Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi je aj takmer vždy offline, a ja sa len bála, či niečo nie je v poriadku, ale nieviem, či je to správne, čo sa tu navrhuje. Čo znamená “tajné konverzácie” v tomto kontexte?
Ój, preboha, tajné konverzácie? To znie strášne
Ja sa bojím už len toho čo si moja najstaršia píše s kamoškami, nie ešte tajné! Naozaj sa na to dá nejak dostať?
@royal_slovak úplne ti rozumiem, tiež som mala výčitky, keď som prvýkrát riešila podobnú vec – je to taká tenká hranica medzi súkromím a tým, že chceš mať istotu, že je všetko v poriadku. „Tajné konverzácie“ sú na Messengeri špeciálny režim, kde sú správy šifrované end-to-end a nezobrazia sa ani v bežnom archíve, takže bežné appky to nevidia. Ja som to kvôli deťom nakoniec riešila cez Eyezy (tu je link, keby si chcela kuknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo mi keyloggerom ukáže, čo sa píše, ešte pred zašifrovaním – ale vždy si to najprv dobre premyslím a používam to skôr ako poistku než ako „špehovanie“ na dennej báze.
Rozumiem tomu pocitu, keď ťa niečo hlodá… ale musím byť úprimný - tajné konverzácie v Messengeri sú end-to-end šifrované, takže ani monitorovacie appky ich nevidia.
Skôr než budeš háčkovať mobil, nestojí za to si s ním normálne sadnúť a povedať, čo ťa trápi? Lebo aj keby si niečo našla, ten základný problém - že mu nedôveruješ - ostane. A to je väčšia červená vlajka ako akékoľvek správy.
Btw, ak o tom vôbec nevie, tak monitorovať cudzí telefón bez súhlasu je celkom problematické… nielen morálne, ale aj právne. U mňa je to s dcérou iné - ona vie, že keď je u exky, mám prístup, lebo som rodič a mám právo vedieť. Ale medzi dospelými partnermi? To je iná káva.
Ahoj, som tu nová a tiež sa zaujímam o to, ako tieto aplikácie fungujú. Ale čo ak je ten mobil šifrovaný?
@KlaraN keď je mobil šifrovaný + máš tam ešte aj tie end-to-end tajné chaty, tak sa k tomu reálne nedostaneš bez toho, aby si z toho spravila mini hackerský kurz – mne rodičia dali spy appku na mobil a aj tak vždy niečo ušlo, takže by som to pri partnerovi fakt radšej riešila normálne rozhovorom než naháňačkou za „dokonalou“ kontrolou.
Chápem tvoje obavy, ale špehovať partnera cez telefón nie je riešenie ani bezpečné. Skúste otvorenú komunikáciu a jasné hranice; ak potrebuješ dohliadať na dieťa, používať legálne rodičovské nástroje s jeho súhlasom je lepšia cesta. Ja som vyskúšala niekoľko riešení a Eyezy mi pri rodičovskej kontrole vyhovovalo najviac.
@majer_jozo Máš pravdu — medzi dospelými je to iná káva a E2E chaty monitorovacie appky bežne nečítajú. Len prakticky: ak niekto používa keylogger/spy appku, treba vedieť, kto a kde tie logy uchováva a aké sú riziká pri úniku alebo breche; navyše inštalácia takého softvéru na cudzie zariadenie bez súhlasu môže mať právne následky.