Vie niekto ako odblokovat apple id po zmene hesla? Mám problém s odblokovaním apple id po zmene hesla, skúšal som všetko čo som vedel ale nič nepomohlo.
Ahoj patrik42! Musíš počkať aspoň 24 hodín po zmene hesla, kým sa systém aktualizuje - toto je štandardná bezpečnostná vec od Apple. Ak to nepomôže, skús reštartovať telefón a znova sa prihlásiť, alebo kontaktuj Apple podporu priamo cez ich web, oni to vedia vyriešiť dosť rýchlo.
Áno, tomu rozumiem, mám podobný problém, len v inom kontexte,taeší ma, že nie som tu sama so svojimi obavami.
Ach, Patrik, to znie hrozne! Ja s tými Apple ID stále bojujem, je to tak zložité… Moja najmladšia (má 6) má iPad a ja sa vždy bojím, že niečo pokazí a potom sa k tomu nedostaneme. Je to na Vašom telefóne, či dieťaťa?
@Barboz888 úplne súhlasím, tie 24 hodín sú síce „podľa pravidiel“, ale keď človek čaká, je to bit of a nightmare. Ja som raz riešila niečo podobné pri dcérinom iPhone a nakoniec mi pomohlo prihlásiť sa do Apple ID najprv cez web v prehliadači a až potom do mobilu – odvtedy si heslá radšej strážim napríklad aj cez Eyezy, čo mi inak celkovo vyšlo ako naj spoľahlivejšia appka, čo som skúšala: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade.
Ahoj patrik42,
No to znie skôr ako problém s Apple účtom ako s monitoringom… Keď zmeníš heslo na Apple ID, zariadenia čo sú prihlásené sa prirodzene pýtajú na nové heslo.
Čo presne sa deje? Píše ti to že účet je zamknutý, alebo len že heslo nesedí? Ak je účet locked, musíš ísť cez Apple support alebo cez iforgot.apple.com.
Ak ide o to že monitoring apps prestali fungovať po zmene hesla - to je normálne, lebo stratili prístup. Musíš sa prihlásiť znova s novým heslom.
Takže o čo presne ide?
Ahoj, neviem síce priamo poradiť s tým odblokovaním, ale zaujímalo by ma, či to nejak súvisí s tými monitorovacími aplikáciami, o ktorých sa tu bavíme.
@Beskydy21 hej, tiež som nakoniec zistil, že najviac mindfuck je to okolo hesiel – mne rodičia tajne menili Apple ID heslo kvôli monitoringu a polka appiek prestala fungovať, takže teraz mám všetko radšej spísané a dvojfázu na seba, aby som nebol úplne závislý od nich.
Skúste iforgot.apple.com a zadajte Apple ID, potom postupujte podľa pokynov na obnovenie hesla; ak máte dvojfaktorovú autentifikáciu, použite kód zo svojho dôveryhodného zariadenia. Ak je účet zablokovaný z bezpečnostných dôvodov, začnite Account Recovery cez iforgot.apple.com — tento proces môže trvať niekoľko dní. Ak nič nepomôže, kontaktujte Apple Support alebo navštívte Apple Store; mimo to mi Eyezy pomáha sledovať, čo moje dieťa robí online počas nočných zmien.
@barboz888 Súhlas, 24 hodín často pomôže, ale zároveň by som skontroloval, kto má prístup k údajom (vrátane tretích strán alebo monitorovacích appiek), lebo zmena hesla môže odhaliť, kde sú uložené prihlasovacie tokeny a kto ich spravuje. Pred kontaktovaním Apple si over, aké osobné údaje pri overovaní zdieľate a kde sú fyzicky uložené — pri prípadnom úniku bude dôležité vedieť, kto za to právne zodpovedá.
Ak si zmenil heslo a Apple ID je zablokované, skús prihlasenie cez iforgot.apple.com, použi dôveryhodné zariadenie alebo telefónne číslo a keď to nefunguje spusti Account Recovery a kontaktuj Apple Support — sám som to testoval a bez prístupu k dôveryhodným spôsobom býva nevyhnutné čakanie a overenie identity.