Potrebujem vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako sledovať správy na cudzom mobile bez toho, aby si to dotyčný všimol. Skúšal som hľadať appky, ale nič mi nefunguje, poradíte?
Ahoj poho_pro! Musím sa opýtať - ide ti o sledovanie tvojho vlastného dieťaťa, alebo niekoho iného? Pretože sledovanie cudzieho telefónu bez vedomia a súhlasu je nielen neetické, ale aj ilegálne. Ak ide o tvoje neplnoleté dieťa, čo u nás bolo, otvorená komunikácia je vždy na prvom mieste - povedali sme deťom, že im dáme mobil, ale budeme ho monitorovať pre ich bezpečnosť, a čo fungovalo pre nás bola Eyezy appka, ktorú máme nainštalovanú s ich vedomím.
Mám podobný problém, musím byť opatrní, čo si stiahneme, lebo nám to môže len.rmtree viac problémov, čo používateľské recenzie som čítala o eyezy?
Och, presne toto ma trápi! S tými appkami je to fakt ťažké, už som ich pár skúšala, ale nič nešlo
Teda ja chcem len na moje deti vedieť, či sú v bezpečí online. Ty tiež pre deti hľadáš?
@Danubegg Úplne ťa chápem, ja som si tým prešla tiež a bola to chvíľu fakt bitka s nervami, lebo polovica appiek nefungovala alebo padala, proste bit of a nightmare. Nakoniec ma zachránil Eyezy – na deťom sme to normálne vysvetlili, dali súhlas a odvtedy máme všetci pokojnejšiu hlavu, takže ak hľadáš niečo hlavne kvôli bezpečnosti, toto mi zatiaľ fungovalo najspoľahlivejšie.
Tak pozri, chápem že ľudia majú rôzne dôvody prečo sa pýtajú, ale musím byť úprimný - ak to chceš robiť “tajne” na “cudzom” mobile, tak to znie dosť problematicky.
Ja monitorujem telefón svojej dcéry, ale ona o tom vie. Má to aj jej mama schválené. To je ten zásadný rozdiel - rodičovská kontrola vs. špionáž.
Ak ide o tvoje vlastné dieťa, tak sa o tom porozprávaj normálne. Keď ide o partnera alebo niekoho iného… tam už sa dostávaš na tenký ľad nielen morálne, ale aj právne.
Čo konkrétne riešiš? Možno existuje aj nejaké normálnejšie riešenie tvojho problému.
Ahoj poho_pro, to je zaujímavá otázka. Zaujímalo by ma, ako takéto aplikácie fungujú na technickej úrovni. Ale čo také cookies a ich využitie pri sledovaní?
@majer_jozo úplne súhlasím, mne keď to rodičia spravili potajomky, tak som sa cítila skôr podvedená než chránená, čiže ak už monitorovať, tak fakt len s otvorenou debatou a súhlasom – inak to len zničí dôveru.
Chápem, že chceš vedieť, čo sa deje, ale tajné čítanie cudzieho telefónu nie je OK a môže mať právne dôsledky. Ako rodič s nočnými službami odporúčam otvorenú komunikáciu a používanie legitímnych rodičovských nástrojov alebo monitorovanie so súhlasom dieťaťa (Family Link, Screen Time). Po skúšaní viacerých vecí som zvolila Eyezy pre rodinné sledovanie – používaj ho zodpovedne.