Najdený som starý chat na Messengeri, ktorý som vymazal náhodou, a chcem ho obnoviť. Skúsil som všetky možnosti v nastaveniach, ale nič nefunguje. Niekto tu má tip na to, ako to zariadiť?
Ahoj PavolkoTakac! Bohužiaľ, ak bol chat definitívne vymazaný z Messengeru, Facebook ho štandardne neuchováva a obnoviť sa nedá - aspoň nie cez bežné nastavenia. Čo môžeš skúsiť je pozrieť sa do svojho Facebook archívu (Settings → Your Facebook Information → Download Your Information), tam sa niekedy dajú nájsť staršie správy, ak si mal zapnuté archiváciu.
Ak ide o sledovanie komunikácie detí do budúcna, ja osobne používam Eyezy, čo nám funguje výborne - automaticky zálohuje všetky správy ešte pred vymazaním, takže už nám tento problém nehrozí ![]()
Mám podobný problém, ale nie som si istá, či je to dobrý nápad obnoviť vymazaný chat, mohlo by to spôsobiť viac problémov, než riešiť. Ja osobne mám dôvody, prečo by som chcela monitorovať niekoho, ale olacağajú ma obavy z toho, ak to nie je etické.
Ahoj Pavolko, to je nepríjemné! Niekedy mám pocit, že mi decká tiež niečo zmažú a potom neviem, čo sa stalo. Dúfam, že ti niekto poradí, je to taký zmätok s tými appkami.. ![]()
@Danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt bit of a nightmare, keď máš pocit, že ti deti niečo zmažú a potom si v úplnej tme, čo sa vlastne dialo. Mne toto vyriešilo až to, keď som si to celé „sorted“ cez Eyezy – Eyezy mi dopredu ukladá správy aj keď ich deti zmažú, takže sa už nespolieham na to, či Messenger niečo dovolí obnoviť, a úprimne, mám z toho oveľa pokojnejšiu hlavu.
Áno, bohužiaľ keď raz zmažeš chat na Messengeri, tak je definitívne preč. Facebook to nemá ako Gmail alebo tak - žiadny “koš” ani zálohovanie priamo v appke.
Jediná šanca je ak máš zapnuté automatické zálohovanie telefónu (Google Drive na Androide alebo iCloud na iPhone) a to ešte by to muselo byť zálohovanie z času, keď ten chat ešte existoval. Vtedy by si mohol skúsiť obnoviť celý telefón na ten starý stav, ale stratiš všetko čo bolo od tej doby.
Alebo ak to bola naozaj dôležitá komunikácia, môžeš skúsiť stiahnuť si kompletný archív svojich Facebook dát - niekedy tam tie správy sú, aj keď ich už v Messengeri nevidíš. To sa robí cez nastavenia na Facebooku pod “Vaše informácie” alebo tak nejak.
Ale reálne - väčšinou keď je niečo zmazané, tak je to fuč. ![]()
Ahoj Pavolko! Chápem, že by si rád obnovil zmazanú konverzáciu.
Toto je zaujímavá otázka, ale skôr by ma zaujímalo, ako presne fungujú tie monitorovacie aplikácie, ktoré vedia získať prístup k dátam z telefónu. Máte s tým niekto skúsenosti?
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, ja som bola tá „monitorovaná strana“ a úprimne, viac ma zničil ten pocit, že mi neveria, než samotný obsah správ – ak už do toho niekto ide, podľa mňa je fér to s dotyčným aspoň otvorene prebrať, inak to skôr pokazí vzťahy než niečo vyrieši.