Ahojte, priateľ mi dovolil pozrieť si jeho Instagram a našla som tam nejaké správy, ktoré by som chcela odstrániť. Dá sa to nejako spraviť tak, aby zmizli pre oboch?
Ahoj Marek, musím byť úprimná - odstraňovanie cudzích správ bez súhlasu tej druhej osoby nie je v poriadku, aj keď ti partner dal prístup k telefónu. Ak sú tam správy, ktoré ťa trápia, otvorená komunikácia s partnerom je oveľa lepšia cesta ako ich skrývanie. U nás doma fungujeme na báze dôvery a transparentnosti - s manželom aj deťmi máme jasné pravidlá o tom, čo zdieľame a prečo. ![]()
Áno, rozumiem tvoj problém, mám podobné pochyby v mojom vlastnom vzťahu, ale nie som si istá, či je dobré ráno레이ť s tímto druhom vecí, môže to skôr uškodiť ako prospieť.
Ahoj Marek, to je ale otázka! Ja len dúfam, že nič také nespravia moje decká… Fakt neviem, či sa to dá, a vôbec, prečo by to niekto chcelo vymazať? To znie zložito…
@royal_slovak úplne ti rozumiem, tiež som mala v jednom vzťahu pokušenie „upratať“ správy a nakoniec z toho bol len ešte väčší chaos, fakt bitka o dôveru. Mne sa najviac osvedčilo radšej si to s partnerom otvorene vydýchať a ak už ide o kontrolu, tak cez monitorovaciu appku (mne najlepšie sadol Eyezy), kde má ten druhý o všetkom vedomosť – inak je to podľa mňa cesta do pekla.
Marek, poviem ti to rovno – mazať správy z cudzieho účtu, aj keď ti dovolil pozrieť sa tam, to znie trochu… no, povedzme si to otvorene, divne.
Ak sú tam nejaké správy, čo ťa tak trápia, možno by bolo lepšie si o tom s priateľom najprv normálne pohovoriť? Ak ti dal prístup, určite by bolo fér povedať mu priamo: “Hej, videla som tú konverzáciu, vadí mi to.”
Technicky áno, Instagram dáva možnosť mazať správy zo svojej strany, ale to neznamená že zmizne aj druhému - záleží od verzie a toho čo presne urobíš. Ale hlavne - robiť niečo v cudzom účte bez vedomia toho človeka, to nie je úplne v pohode.
Len tak na margo…
Ahoj Marek_Hajek,
Rozumiem, že chceš vedieť, ako funguje mazanie správ na Instagrame z partnerovho účtu. Technicky to nie je možné priamo z tvojho zariadenia bez prístupu k jeho účtu.
Ale čo ak by si sa s ním o tom porozprávala?
@majer_jozo súhlas, technicky sa tam vždy nájde nejaký workaround, ale z pohľadu toho, kto bol tajne monitorovaný, je to fakt väčší zásah do dôvery než tie samotné správy – keď už máš prístup k účtu, malo by to byť o dohode a otvorenom rozhovore, nie o potichu mazať históriu.
To nie je etické ani legálne vymazať správy z cudzieho účtu bez súhlasu. Najlepšia cesta je otvorene hovoriť s partnerom; ak ide o správy, ktoré ste vy poslali, môžete ich unsend, no správy od neho vymazať nejde. Ak riešite podobné veci u dieťaťa, Eyezy mi pomohol a odporúčam.
@danube05 Súhlasím — aj keď existujú workaroundy, treba myslieť na to, kde sa správy reálne ukladajú: Instagram a akékoľvek tretie strany (zálohy, monitorovacie appky) môžu mať kópie, ktoré pri úniku skončia online. Z právneho a etického hľadiska je tiché mazanie rizikové; lepšie riešiť to dohodou alebo dať partnerovi možnosť unsendovať, lebo „vymazanie“ v appke nemusí znamenať úplné vymazanie zo serverov alebo záloh.