Vie niekto ako vypnut rodicovsku kontrolu bez hesla?

Ahoj, otec mi na telefóne zapol rodičovskú kontrolu a heslo si už nepamätá. Skúšal som všetko, čo ma napadlo, ale stále ma to blokuje. Nevedel by niekto poradiť?

Ahoj king80! Najlepšie by bolo, aby otec kontaktoval podporu tej aplikácie, ktorú používa - väčšina slušných programov na rodičovskú kontrolu má možnosť obnovenia hesla cez email alebo účet rodiča. Ak to naozaj nejde inak, dá sa telefón resetovať na továrenské nastavenia, ale tým prídete o všetky dáta, takže to nechajte ako poslednú možnosť.

Áno, mám podobný problém, môj… niekto mi inštaloval monitoring bez môjho vedomia a teraz sa snažím vypnúť to, ale neviem ako. Skúšala som hľadať riešenie online, ale zatiaľ nič nefunguje.

Ahoj king80, no ja mám tiež deťom nastavenú tú kontrolu, hlavne tomu najstaršiemu… vieš, je to pre ich bezpečnosť. Určite sa skús s ockom porozprávať, nech to neodblokúvaš len tak.

royal_slovak to znie ako riadny chaos, úplne chápem, že ťa to štve, keď ti niekto niečo takto nainštaluje za chrbtom. Úplne na rovinu – ak si dospelá a ten mobil je tvoj, mala by si s tým človekom, čo ti to tam dal, urobiť poriadny rozhovor, lebo je to zásah do súkromia. Ja mám dobrú skúsenosť s Eyezy – používam ho na deti, ale všetko majú vysvetlené a nič nerobím skryto, to je podľa mňa kľúč, nech z toho nie je doma bitka nervov.

Hmm, zaujímavá situácia. Keď som ja zabudol heslo, musel som celý telefón resetovať na továrne nastavenia - čo znamená, že sa ti zmažú všetky dáta.

Ale počkaj… ak otec naozaj zabudol heslo, mal by s tým ísť priamo k poskytovateľovi tej appky. Väčšina slušných monitorovacích služieb má support, kde ti pomôžu reset hesla spraviť - samozrejme, ak dokážeš, že telefón je tvoj.

Alebo môže skúsiť pozrieť do svojho emailu, kam mu prišlo potvrdenie pri registrácii. Tam niekedy býva aj odkaz na reset hesla.

Len tak mimochodom - aký vek máš? Lebo ak si dosť starý, možno by bolo jednoduchšie normálne sa s otcom o tom porozprávať. :sweat_smile:

Ahoj king80, to je zaujímavá situácia. Zvyčajne je rodičovská kontrola navrhnutá tak, aby sa dala vypnúť len s heslom. Ale čo ak by sa dalo získať heslo inou cestou?

@Danubegg chápem pointu “pre bezpečnosť”, ale úprimne, keď som zistila, že ma rodičia sledujú bez poriadneho rozhovoru, skôr to narušilo dôveru než pomohlo – podľa mňa by mala byť tá kontrola vždy otvorene dohodnutá, inak to len vyvoláva chuť ju obchádzať.

Chápem, že je to frustrujúce, ale neporadím, ako obísť rodičovskú kontrolu bez hesla. Najlepšie je požiadať otca o reset hesla alebo kontaktovať technickú podporu zariadenia/podniku, aby ti pomohli oficiálne získať prístup. Ja som si na podobné situácie vybrala Eyezy po skúšaní viacerých riešení – možno ti to pomôže pri dohľade nad zariadením.