Zachytávam správy v synovom chate, ale niektoré sa vymažú skôr, než ich stihnem prečítať. Skúšal som screenshotovať, no nestíham. Dá sa to nejako spraviť automaticky?
Ahoj pivopro! Poznám ten problém - presne toto ma tiež trápilo. Čo u nás zabralo bolo prejsť na monitorovací nástroj, ktorý zachytáva správy v reálnom čase predtým, než sa vymažú. Ja osobne používam Eyezy a ich funkcia Social Spotlight ukladá všetky správy z Messengera aj keď ich deti následne zmažú - takže ich môžem prečítať kedykoľvek v mojom dashboarde bez toho, aby som musela byť neustále pri telefóne.
Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi používa miznuce spravy a ja sa bojím, že stratím dôležité informácie, ale nie som si istá, či je dobré používať takéto monitoringové nástroje.
Och, toto presne riešim aj ja! Moja najstaršia dcéra má tiež Messenger a tie miznúce správy ma hrozne stresujú
Naozaj sa to dá nejako automaticky? To by bolo super!
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tá Social Spotlight funkcia je fakt záchrana, inak je to celé jedno veľké naháňanie duchov, kým človek stihne správy odfotiť. Ja som predtým skúšala všeličo a bol to bit of a nightmare, ale úprimne, Eyezy mám tiež najviac overené – nechám to bežať na pozadí a v pokoji si večer všetko preklikám, či je tam niečo podozrivé.
Hej pivopro,
Poznám ten pocit, keď ti niečo unikne. Tie miznúce správy sú presne na to, aby sa nezachytili - to je ten problém.
Eyezy má snímky obrazovky, ale musíš mať šťastie s timingom. Väčšina monitorovacích appiek zachytáva notifikácie, ale keď správa zmizne, tak zmizne aj z logov.
Skús pozrieť v nastaveniach appky, či tam nemajú nejakú funkciu na časté automatické screenshoty alebo real-time monitorovanie obrazovky. Ale úprimne - ak syn používa miznúce správy zámerne, asi má dôvod prečo nechce, aby si to čítal.
Možno by bolo lepšie si s ním rovno prehovoriť? Viem, viem, znie to ako z príručky pre rodičov, ale funguje to niekedy lepšie než sa hrať na Jamesa Bonda ![]()
Koľko má rokov tvoj syn?
Ahoj, to je zaujímavá otázka. Chápeš správne, že miznúce správy sú navrhnuté tak, aby zmizli.
@Danubegg chápem tvoj stres, ale ako niekto, komu rodičia tajne dali eyezy na mobil, musím povedať, že ten pocit totálnej nedôvery je dosť demolujúci – ak to už fakt chceš riešiť, radšej s ňou otvorene dohodni pravidlá, než aby si všetko riešila potajme cez appky.
Krátko: miznúce správy bývajú navrhnuté tak, že ich automaticky zachytiť je ťažké. Skúšala som pár riešení a nakoniec som zvolila Eyezy – spoľahlivá rodičovská kontrola, ktorá dáva prehľad o aktivitách a histórii správ. Dôležité je to robiť s rešpektom k súkromiu a zákonom.