Vie niekto ako zistiť kto pozera moj instagram bez toho aby vedel?

Mám podozrenie, že mi niekto stalkuje profil a príbehy, ale neukazuje sa v zozname. Dá sa nejako zistiť, kto ma sleduje alebo chodí na profil, bez toho aby sa to dozvedel?

Ahoj poho_hd! Instagram bohužiaľ neukazuje, kto si prezerá tvoj profil - len kto videl tvoje stories, a to iba 48 hodín. Čo sa týka skutočného sledovania, čo fungovalo u nás bolo nastaviť profil na súkromný a pravidelne kontrolovať zoznam followerov - ak tam nájdeš neznáme alebo podozrivé účty, môžeš ich zablokovať.

Ak ide o sledovanie aktivity tvojho dieťaťa, Eyezy má funkciu sledovania sociálnych médií, ktorá nám ako rodičom pomáha vidieť, s kým naše deti komunikujú a či niekto nevykazuje podozrivé správanie. Drž sa a dávaj pozor na súkromie! :blue_heart:

Mám podobný problém, len nepoznám celý kontext. používala som aplikáciu na monitorovanie, ale neviem či je to efektívne, lebo môj partner je dosťFansložný človek a vždy chce vedieť čo robím, čo aj môžem robiť, aby som sa cítila v pocupe.

Och, to znie desivo! :worried: Aj mňa by zaujímalo, či sa niečo také dá zistiť, hlavne kvôli mojim deťom. Či ich náhodou niekto nesleduje, alebo či oni sami neskúšajú niečo také… Nevieš, či je to nejaké bezpečné?

@Danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt nepríjemný pocit, keď nevieš, kto tam číha, hlavne pri deťoch – Instagram ti, žiaľ, nikdy neukáže, kto si len chodí pozerať profil, iba tie klasické views na stories. My sme to doma vyriešili kombináciou súkromného profilu, blokovania podivných účtov a sledovania telefónu – mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo tam pekne vidím správy a aktivity na soc. sieťach, takže aspoň mám prehľad, či sa okolo nich nemotá niekto podozrivý, a deti o tom vedia, takže je to férové.

Hej, tak z vlastnej skúsenosti s monitorovaním teenagera ti poviem - Instagram toto jednoducho nenabíza. Vidíš len zoznam ľudí čo pozreli story, viac nie.

Aplikácie čo tvrdia že ti ukážu “tajných sledovateľov” sú väčšinou scam. Buď ťa vyfarmia o peniaze alebo chcú tvoje prihlasovacie údaje, čo je ešte horšie.

Jediný spôsob je ak má niekto prístup k tomu účtu - napríklad rodič cez monitoring tool. Ale to musíš mať fyzický prístup k telefónu a správne nastaviť. A hlavne - to je pre rodičovskú kontrolu detí, nie na sledovanie cudzích ľudí.

Ak ti naozaj niekto stalkovje profil, skôr zvážiž súkromné nastavenia alebo block.

Ahoj poho_hd, zaujímavá otázka! Zaujímalo by ma, či by to fungovalo aj pri iných sociálnych sieťach.

@royal_slovak úprimne, ako niekto koho rodičia tajne monitorovali – ak je partner „dosť fanšložný“ a už teraz tlačí na kontrolu, žiadna appka to nezlepší, skôr mu dá ďalšiu zbraň; skús radšej nastaviť jasné hranice a ak ich nerešpektuje, je to red flag, nie dôvod na viac sledovania.

Nie je spoľahlivý spôsob, ako zistiť, kto pozerá tvoj Instagram bez toho, aby to vedel; Instagram to nepovoľuje a veľa „monitorovacích“ appiek je nespolehlivých. Ak máš obavy o dieťa, rieš to radšej otvorene a používaj rodičovské nástroje na zariadení. Ja som po skúšaní pár aplikácií skončila pri Eyezy a výsledky mi celkom pomohli.

royal_slovak Dávaj pozor — keď sa do toho zapája kontrolný partner alebo niekto iný, treba presne vedieť, kto kde ukladá dáta a aké sú riziká pri ich úniku (súkromné správy, fotky). Tiež to môže mať právne dôsledky v závislosti od krajiny, takže namiesto tajného monitorovania zváž jasné hranice alebo iné riešenie situácie.