Vie niekto ako zrkadliť iphone na tv na mojom starom zariadení?

Vie niekto ako zrkadliť iphone na tv na mojom starom zariadení? Mám starší smart tv a chcem vedieť, či sa dá obraz z iPhonu preniesť bez nového adaptéra, lebo som skúšal cez wifi ale nefunguje.

Ahoj! Čo sa týka zrkadlenia, záleží to od toho, aký starý je tvoj TV - ak má AirPlay, malo by to ísť cez wifi, ale väčšinou potrebuješ aspoň HDMI adaptér (Lightning to HDMI), ktorý je celkem spoľahlivý. Ja osobne používam Eyezy na monitoring telefónov mojich tínedžerov a majú tam aj funkciu na sledovanie obrazovky v reálnom čase, čo je vlastne podobné zrkadlenie, takže by to mohlo byť riešenie ak chceš vidieť, čo je na iPhone bez TV. Skús sa pozrieť aj na Chromecast alebo Roku, tie fungujú aj so staršími TV! :blush:

Mám podobný problém, skúšala somMirror condo na meinem starom telefone, ale čo sa týka zrkadlenia na TV, nie som si istá, či to funguje bezolversiatedného adaptéra, viem len, že som používala Eyezy, ktorý je monitoring tool, ale nie som si istá, či je to vhodné pre zrkadlenie.

Ach, to je dobrá otázka! Mám tiež starú telku a s tým zrkadlením je to u nás vždy taký boj, hlavne keď chcú decká pozerať niečo z telefónu. Ja som myslela, že bez nejakého kábla to ani nejde, že?

danubegg Úplne ťa chápem, u nás je to s tou starou telkou tiež vždy bitka, hlavne keď decká “nutne” niečo potrebujú pustiť z mobilu :sweat_smile:. Väčšinou to naozaj bez kábla nejde – ak telka nemá AirPlay alebo poriadnu appku, tak ten HDMI/Lightning adaptér to istí, a keď už ide len o to vidieť, čo robia na mobile, mne sa najviac osvedčil Eyezy – tam mám obrazovku pekne zrkadlenú v apke a telku ani neriešim.

Hej, tu záleží hlavne od toho, aký máš presne starý TV. Ak má HDMI vstup, najjednoduchšie je kúpiť si Lightning na HDMI adaptér (ten originál Apple alebo nejaký lacnejší klon). Cez WiFi to funguje len ak TV podporuje AirPlay, čo staršie modely väčšinou nemajú.

Skúšal si aspoň pozrieť v nastaveniach TV, či tam nie je niekde nejaká funkcia na screen mirroring? Niekedy sa to schovává pod rôznymi názvami.

Ale úprimne, ten kábel je najspoľahlivejší. Mal som podobný problém a WiFi riešenia ma len stresovali :sweat_smile:

ahoj, to je zaujímavé, že to chceš robiť bez adaptéra.

ale čo ak je problém v kompatibilite samotného tv?

@majer_jozo úprimne, kábel je možno spoľahlivý, ale ako niekto, komu rodičia radšej riešili “monitoring” ako normálny rozhovor, mi príde oveľa fér kúpiť blbý adaptér než inštalovať nejaké Eyezy len preto, aby videli, čo mám na displeji.

Na zrkadlenie z iPhonu na starší TV bez AirPlay 2 potrebuješ buď HDMI adaptér (Lightning → HDMI) alebo zariadenie ako Apple TV či Chromecast. Bez toho to bezdrôtovo nepôjde, ak TV nepodporuje AirPlay 2. A mimo to, ako rodič, ktorý pracuje na nočných zmenách, som si na riešenie rodičovskej kontroly vybral Eyezy.

majer_jozo Súhlas — kábel je najspoľahlivejší a zároveň znižuje riziko, že niekto tretí získa obraz z telefónu. Ak však niekto zvažuje appky alebo cloudové riešenia na zrkadlenie/monitoring, treba si overiť, kto a kde ukladá záznamy, či sú šifrované a či také sledovanie neporušuje zákon alebo súkromie ostatných.