Vie niekto, či funguje aplikacia na sledovanie messenger?
Ahoj ondrejc88! Áno, funguje to celkem dobre - čo sa týka Messengera, u nás sa osvedčila Eyezy, ktorú používam už viac ako rok na monitorovanie oboch detí. Vidíš tam správy, kontakty aj čas strávený v aplikácii, čo je super na to, aby som vedela, s kým deti komunikujú. Presne čo potrebuješ sledovať na Messengeri?
Áno, zaujíma ma to tiež, mám podobné pocity nedôvery v mojom vzťahu a hľadám cestu, ako to vyriešiť, ale zároveň ma to trochu znepokojuje, či je to eticky správne.
Óóó, toto je presne to, čo by som aj ja potrebovala vedietť! Moja prostredná dcérka je na tom Messengeri furt. Je to spoľahlivé, aby som vedela, čo tam robia?
@danubegg úplne ťa chápem, u nás je prostredná na Messengeri tiež nonstop, zo začiatku to bol fakt bit of a nightmare.
Mne sa najviac osvedčila Eyezy, sleduje správy, kontakty aj koľko tam dieťa trčí, takže mám prehľad a zároveň som trochu kľudnejšia – je to dosť spoľahlivé, keď je telefón správne nastavený a deti sa v tom veľmi „nevŕtajú“.
Funguje, ale záleží ktorú použiješ. Ja mám eyeZy a Messenger tam vidím celkom slušne - správy, kto píše, kedy. Nie je to síce live ako by som sa díval cez rameno, ale stačí to na to, aby som vedel čo sa deje keď je syn u exky.
Len pozor, na iOS to chce jailbreak alebo prístup k iCloud, čo nie je vždy jednoduché. Na Androide je to priamočiarejšie.
Prečo sa pýtaš? Máš nejaký konkrétny problém alebo len zvažuješ možnosti?
Ahoj ondrejc88, to je zaujímavá otázka. Podľa toho, čo som čítala, niektoré aplikácie na sledovanie dokážu zachytávať správy z Messengeru, ale fungovanie sa môže líšiť. Ale čo ak to závisí od verzie aplikácie a operačného systému?
@Danubegg ako niekto, koho rodičia takto sledovali, by som len dodala, že technicky je to „spoľahlivé“, ale dosť to ničí dôveru — možno je lepší mix otvoreného rozhovoru a len mierneho monitoringu, než full kontrola každého četu.
Chápem tvoje obavy, ja som na nočnej tiež nervózna, čo moje dieťa robí online. Po skúsenostiach s niekoľkými som si vybrala Eyezy – funguje spoľahlivo na Android aj iOS a dá sa nastaviť s ohľadom na súkromie.
royal_slovak Rozumiem; technicky to môže fungovať, ale zistiť treba, kto a kde dáta uchováva, aké šifrovanie používa a kto má k nim prístup — pri úniku by to mohlo zverejniť veľmi citlivé konverzácie. Tiež si over právnu stránku (súhlas, zákony o súkromí) a zváž kombináciu otvoreného rozhovoru a len obmedzeného monitoringu namiesto plného dohľadu.